Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στα 10 ευρώ το κόστος των νέων ταυτοτήτων - Διαθέσιμες από Σεπτέμβριο

Νότης Μηταράκης
11 Ιουλίου 2023 / 14:16

Τον Σεπτέμβριο θα είναι διαθέσιμες οι νέες ταυτότητες σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας, όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης.

«Στόχος μας είναι να τις παρουσιάσουμε στο κοινό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αρχές Σεπτεμβρίου» είπε ο Νότης Μηταράκης και σημείωσε πως την επομένη θα αρχίσει η έκδοσή τους.

Σχετικά με τις παλιές ταυτότητες ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ, πως "έχουν διάρκεια 10 χρόνια και ως ταξιδιωτικό έγγραφο. Πλέον αυτό θα φαίνεται και επίσημα πάνω στην ταυτότητα. Η λογική θα είναι στο μέλλον με μια κοινή αίτηση να επανεκδίδεις ταυτότητα και διαβατήριο ανά 10 χρόνια".

Μιλώντας για τις νέες ταυτότητες στο Action 24, ο κ. Μηταράκης τόνισε πως θα έχουν μορφή πιστωτικής κάρτας, το κόστος τους θα είναι στα 10 ευρώ, όπως έχει προβλεφθεί από το 2018 και θα έχουν ημερομηνία λήξεως στα 10 χρόνια. «Η παρουσίαση θα γίνει στην ερχόμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης», είπε και τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα σύστημα «γεωεντοπισμού» σε αυτές αλλά θα είναι έγγραφα που δεν θα παραχαράσσονται και θα ενισχύουν την ασφάλεια του πολίτη.

ΦΩΤΟ: thetoc.gr