Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

H Lamda Marinas οριστικός ανάδοχος για τη Μαρίνα Mega Yacht της Κέρκυρας

Μαρίνα Mega Yacht
06 Ιουλίου 2023 / 15:07

ΑΘΗΝΑ. Οριστικός ανάδοχος για την κατασκευή της Μαρίνας Mega Yacht της Κέρκυρας αναδείχθηκε η LAMDA MARINAS INVESTMENTS SMSA, όπως ανακοίνωσε ο βουλευτής της ΝΔ Στέφανος Γκίκας.

Το ΤΑΙΠΕΔ  αξιολόγησε θετικά την προσφορά που παρέλαβε από την εταιρεία την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023,  στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού, για την υπο-παραχώρηση του δικαιώματος κατασκευής, λειτουργίας, διαχείρισης, συντήρησης και εκμετάλλευσης της Μαρίνας Μεγάλων Σκαφών της Κέρκυρας.

H αδειοδοτημένη μαρίνα μεγάλων σκαφών αναψυχής που βρίσκεται εντός του Λιμένα Κέρκυρας και χωροθετείται στα καρνάγια, θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί 98 θαλαμηγούς μήκους έως 140 μέτρων. Θα  έχει χερσαία ζώνη 40.000 τ.μ., η οποία θα μπορεί να επεκταθεί.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος, ο Στέφανος Γκίκας δηλώνει «είναι ευνόητο ότι θα φέρει τεράστια ανάπτυξη σε όλη την περιοχή και θα αποτελέσει προστιθέμενη αξία για το νησί μας». 

Το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 100% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, της εταιρείας που κατέχει το δικαίωμα να λειτουργεί το Κεντρικό Λιμάνι της Κέρκυρας έως το 2063.

Το Σχέδιο Ανάπτυξης (Master Plan) του Λιμένα Κέρκυρας περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός τουριστικού λιμένα μεγάλων σκαφών (megayacht marina), δυτικά του τερματικού κρουαζιέρας.

Η θέση του τουριστικού λιμένα βρίσκεται στο δυτικό άκρο του λιμένα Κέρκυρας (περιοχή «Κεφαλομάντουκο»), στη δυτική πλευρά του προσήνεμου μώλου κοντά στο νέο επιβατικό σταθμό.