Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκτακτο συντονιστικό για τον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς

Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας
06 Ιουλίου 2023 / 13:15
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, η Κέρκυρα για σήμερα 6/7/2023 βρίσκεται στην κατηγορία 3 (υψηλού κινδύνου)

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, η Κέρκυρα για σήμερα 6/7/2023 βρίσκεται στην κατηγορία 3 (υψηλού κινδύνου). Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε  το πρωί στις 09:00 στο Ιστορικό Δημαρχείο, έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων (ΣΤΟ).

Τα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ άλλων ήταν οι διαθέσιμες δυνάμεις όλων των συναρμοδίων φορέων, η ανάπτυξη δυνάμεων, η συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας στις περιπολίες για το επόμενο τριήμερο που αναμένονται ισχυροί άνεμοι, η πορεία των καθαρισμών και γενικά οι ενέργειες που έχουν γίνει, από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Τη συνεδρίαση συντόνισε η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου και συμμετείχαν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της ΔΕΔΔΗΕ, της Εφορείας Αρχαιοτήτων και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

ΦΩΤΟ@ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.