Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έπεσαν οι υπογραφές για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νότιας Κέρκυρας

Πυροσβεστικό Κλιμάκιο
05 Ιουλίου 2023 / 09:59

Η στέγαση στο συγκεκριμένο κτίριο θα είναι προσωρινή, συγκεκριμένα για έναν χρόνο, ενώ θα ξεκινήσει άμεσα και η διαδικασία ανοιχτού διαγωνισμού για μόνιμο χώρο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Υπεγράφη χθες το μεσημέρι στο δημαρχείο της Νότιας Κέρκυρας το πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής του κτιρίου στα Βραγκανιώτικα που θα στεγάσει το πυροσβεστικό κλιμάκιο του νότου.

Το πρωτόκολλο υπέγραψαν ο δήμαρχος νότιας Κέρκυρας Κώστας Λέσσης, ο διοικητής νομού της Π.Υ. Νεκτάριος Θεοδωράκος και ο αντιδήμαρχος προγραμματισμού και ανάπτυξης Κ. Πλασκασοβίτης, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα για την θετική κατάληξη του θέματος. 

Τα σχετικά έγγραφα τις επόμενες μέρες θα σταλούν στο αρχηγείο της πυροσβεστικής υπηρεσίας για την τελικά έγκριση και απομένει η έκδοση διαταγής για την μεταφορά των οχημάτων και των πληρωμάτων τους στο νέο χώρο.

Πρόκειται, για το πρώην δημοτικό σχολείο στην περιοχή Βραγκανιώτικα  220 τ.μ,, που είναι κατάλληλο να στεγάσει τις ανάγκες του κλιμακίου, με παράλληλη δυνατότητα φιλοξενίας 10 μεγάλων οχημάτων της υπηρεσίας. Επιπλέον, διαθέτει 600 μέτρα περιφραγμένο αύλειο χώρο, σύμφωνα πάντα με τις προδιαγραφές, που θέτει η πυροσβεστική.

Η στέγαση στο συγκεκριμένο κτίριο θα είναι προσωρινή, συγκεκριμένα για έναν χρόνο, ενώ θα ξεκινήσει άμεσα και η διαδικασία ανοιχτού διαγωνισμού με συγκεκριμένα κριτήρια για την εξεύρεση χώρου, που θα στεγάζει μόνιμα το κλιμάκιο, με τον δήμο νότιας Κέρκυρας να καλύπτει το οικονομικό μέρος.

Τα εγκαίνια του πυροσβεστικού κλιμακίου θα γίνουν εντός των επόμενων ημερών.

Πηγή: ertnews.gr