Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκκίνηση: Καμία συνεργασία με τους συνδυασμούς που έχουν ανακοινωθεί

Εκκίνηση
03 Ιουλίου 2023 / 17:15

Κάλεσμα για συσπείρωση αριστερών δυνάμεων στις δημοτικές εκλογές «για να μην είμαστε θεατές στη μάχη των δύο ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας»

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΕΚΚΙΝΗΣΗ). Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Ιουλίου 2023 ανοικτή συνέλευση των μελών της ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ στο Δημοτικό Θέατρο. Μια βδομάδα μετά τις εθνικές εκλογές και η αίσθηση ότι βρισκόμαστε μπροστά σε νεοφιλελεύθερη και ακροδεξιά αλαζονική επέλαση γίνεται όλο και πιο έντονη. Όσο όμως και αν τα εκλογικά αποτελέσματα είναι αποκαρδιωτικά, όσο και αν το θέλουν, δεν μπορούν, ούτε πρόκειται να μας αφανίσουν. Ο κόσμος της εργασίας, η νεολαία, όλοι μας, είναι βέβαιο ότι θα έρθουμε αντιμέτωποι με μια άνευ προηγούμενου επίθεση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, των ελευθεριών μας, της πρόσβασης μας στην απαραίτητη υγειονομική περίθαλψη, τα δημόσια πανεπιστήμια, τα δημόσια αγαθά κ.α.

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο αντιδημοκρατικός εκλογικός νόμος Βορίδη απαγόρεψε την ανεξάρτητη κάθοδο υποψηφίων στα χωριά (αν δεν ενταχθούν σε ένα κεντρικό ψηφοδέλτιο), περιόρισε τον αριθμό των Τοπικών Συμβούλων σε κάθε χωριό, έκανε στην ουσία σχεδόν απαγορευτική κάθε ανεξάρτητη κάθοδο η οποία δεν θα έχει την οικονομική και πολιτική στήριξη κάποιου κεντρικού κόμματος.

Έτσι, στην Κέρκυρα με την ιδιαιτερότητα των 48 Τοπικών Συμβουλίων είναι αμφίβολο αν «καταφέρουν» να συγκροτηθούν περισσότερα από 3-4 ψηφοδέλτια παρά το ότι έχουν ανακοινωθεί περισσότεροι από 7 υποψήφιοι δήμαρχοι. Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ δέχτηκε αρκετές προτάσεις να στηρίξει υποψηφιότητες δημάρχων. Στην πλούσια κουβέντα που έγινε, διαπιστώθηκε η ανάγκη όρθωσης αντιστάσεων και ελπίδας προκειμένου να αποφευχθεί όσο γίνεται η επερχόμενη επίθεση.

Σε αυτά τα πλαίσια αποφασίστηκε ότι δεν υπάρχουν, οι αναγκαίοι όροι, προκειμένου η ΕΚΚΙΝΗΣΗ να προχωρήσει σε κάποια εκλογική συνεργασία με όσους μέχρι σήμερα έχουν ανακοινώσει τις υποψηφιότητες τους. Θεωρούμε πιο αναγκαίες από ποτέ πρωτοβουλίες ''από τα κάτω'' και με αυτή τη συνθήκη καλούμε όλους τους ανθρώπους του αγώνα και των κινημάτων, καθώς και κάθε συλλογικότητα με αναφορά στην αριστερά, τη δημοκρατία και την ανιδιοτελή προσφορά να συμβάλει στη προσπάθεια για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου με όρους σεβασμού και πολιτικής εμπιστοσύνης ώστε να σταθούμε απέναντι:


- Στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την εγκατάλειψη της Κέρκυρας
-  Στον αντιδημοκρατικό κατήφορο και την εξαφάνιση του κοινωνικού κράτους
-  Στη τσιμεντοποίηση και τον αφανισμό του πρασίνου στο Δήμο προς όφελος των μεγάλων παικτών.
-  Στην ιδιωτικοποίηση και υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας.
-  Στην εξόντωση των εργαζομένων και των οικονομικά ασθενέστερων.

- Το πελατειακό Δήμο που χτίζει η Δημοτική Αρχή εδώ και τέσσερα χρόνια.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΕΑΤΕΣ ΤΗΣ «ΜΑΧΗΣ» ΤΩΝ ΔΥΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!!