Δευτέρα 06.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κατά τας Γραφάς ή μήπως τη Μυθολογία;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
30 Ιουνίου 2023 / 08:34

Σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις η ιστορική συγκυρία επιφυλάσσει σε συγκεκριμένα άτομα ρόλο τραγικού ήρωα.

Σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις η ιστορική συγκυρία επιφυλάσσει σε συγκεκριμένα άτομα ρόλο τραγικού ήρωα. Τους προσφέρει απλόχερα στιγμές μεγαλείου, ευχέρεια απαντήσεων και "θυελλώδεις νύχτες εξεγερσεων" και λατρεία. Αλλά όσο περισσότερα τους προσφερει τόσο περισσότερο τους εγκλωβίζει. Περιορίζονται οι επιλογές και αποκτούν διλημματικό χαρακτήρα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Αλέξης Τσίπρας, είχε να επιλέξει ανάμεσα στην ανηφόρα του Γολγοθά και στην Σισύφεια ανηφόρα. Δεν έχει σημασία να κρίνουμε εμείς εάν έκανε τη σωστή επιλογή. Η ιστορία όμως, είναι δεδομένο ότι τον έχει καταγράψει και θα τον παραδόσει στις επόμενες γενιές, απαλλαγμένο από την εφήμερη φασαρία και τις κραυγές, όλων αυτών που προφανώς δεν θα απασχολησουν το ιστορικο αυτό κεφαλαιο, ούτε ως υποσημείωση.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

* Ο Κυριάκος Αργυρόπουλος (Φωτο στο κέντρο), Υπεύθυνος επικοινωνίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα. Το κείμενο ανέβασε στον λογαριασμό του στο facebook λίγες ώρες μετά την παραίτηση του προέδρου Τσίπρα. Ο τίτλος είναι της Ενημέρωσης.