Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λαϊκή Συσπείρωση: Εμπαιγμός και πρόκληση ο απολογισμός της Περιφέρειας

Λαϊκή Συσπείρωση
30 Ιουνίου 2023 / 10:06

«Επιχειρεί να διαμορφώσει μια εικονική πραγματικότητα για μια Περιφέρεια που δήθεν "αλλάζει πρόσωπο προς όφελος των πολιτών της"»

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ). Στο τρίτο μισό του 2023, η Περιφερειακή Αρχή (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) αποφάσισε να φέρει τον απολογισμό πεπραγμένων της, του έτους 2022.

Έναν απολογισμό εμπαιγμού του λαού των Ιονίων νησιών. Επιχειρεί να διαμορφώσει μια εικονική πραγματικότητα για μια Περιφέρεια που δήθεν "αλλάζει πρόσωπο προς όφελος των πολιτών της" με την απαρίθμηση αποσπασματικών, ανεπαρκών αλλά και ανύπαρκτων έργων και υποδομών, που όμως καταρρέει στο έδαφος της σκληρής πραγματικότητας που αντιμετωπίζει ο λαός στην Κέρκυρα, στους Παξούς στα Διαπόντια, στην Ζάκυνθο στην Κεφαλονιά, στην Ιθάκη και στην Λευκάδα…

Έναν απολογισμό «τηλεφωνικού κέντρου» αφού όσα έργα αναφέρονται, οι τίτλοι τους συνοδεύονται με τη φράση «σε αναμονή έναρξης εργασιών»

Έναν απολογισμό «μελετητικού γραφείου» αφού παρακολουθούμε σίριαλ μελετών, που πάνε και έρχονται από χρονιά σε χρονιά, επικαιροποιούνται, πληρώνονται, αλλά έργο δεν βλέπουμε.

Ειδικά στην Π.Ε ΚΕΡΚΥΡΑΣ όχι μόνο δεν υπάρχει ένα έργο που να έχει υλοποιηθεί αλλά επιχειρείται χωρίς αιδώ η αντιστροφή της πραγματικότητας.

Αναφέρονται στον απολογισμό Γήπεδα όπως Αυλιωτών, Καρουσάδων Θιναλίου, Κρητικά κ.α αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχουν ολοκληρωθεί. Γήπεδα που όχι μόνο δεν αποκαταστάθηκαν αλλά με προγραμματικές πέρασαν ως μπαλάκι στους Δήμους!

Για πολλοστή φορά διαβάσαμε για τις παρακάμψεις και κόμβους, Αργυράδων, Τρία Γεφύρια Βρυώνη, Σκριπερό κλπ.

Χωρίς να κοκκινίζουν αναφέρονται στα έργα επούλωσης από τον ΜΠΑΛΛΟ με παράδειγμα την Μεσογγή που όπως λένε είναι «προς υπογραφή».

Φωτογραφίες και κορδέλες για την Υγεία την ώρα που η επισκευή των Κ.Υ μεταφέρθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης, το τηλεφωνικό κέντρο ΕΚΑΒ παραμένει στα Γιάννενα, κλείνοντας το μάτι στην πλήρη εμπορευματοποίηση της Υγείας.

Με το πιο σύντομο ανέκδοτο να είναι, η αναφορά στην παραλιακή της Γαρίτσας!

Στον απολογισμό λάμπουν δια της απουσίας τους, ουσιαστικά έργα αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής προστασίας, σχολικές υποδομές, σύγχρονες και ασφαλείς αθλητικές υποδομές, στήριξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς,. σχεδιασμός σύγχρονου και ασφαλούς οδικού δικτύου, οι προσλήψεις προσωπικού, τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στην Περιφέρεια, άλλα σημαντικά κοινωνικά προβλήματα.

Η ταυτότητα της Περιφερειακής Αρχής (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ) περιγράφεται σε δύο γραμμές του απολογισμού «είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στο όραμα του 2020, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, προώθηση των επενδύσεων».

Γι αυτό για τους μεγαλοξενοδόχους, (142 εκ), τις πανάκριβες τουριστικές εκδηλώσεις, ταξίδια και συμπόσια, τα Film –office, τα επενδυτικά σχέδια των ενεργειακών ομίλων τα χρήματα περίσσεψαν.

Για το λαό διαθέτουν ψίχουλα, μερικά χιλιόμετρα διαγραμμίσεων και τοπικών ασφαλτοστρώσεων, κάποιους φωτεινούς σηματοδότες και λάμπες LED.

Η Περιφέρεια Ιονίων δίνει κάθε μέρα εξετάσεις στην στήριξη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και στην κεντρική στρατηγική της ΕΕ-και της κυβέρνησης γι αυτό άλλωστε και τα συγχαρητήρια από τον Πρωθυπουργό.

Οι εκλεγμένοι Περιφερειακοί σύμβουλοι με την "Λαϊκή Συσπείρωση" στηρίξαμε ένα μαχητικό πλαίσιο διεκδίκησης, μέσα και κυρίως έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο και τις Επιτροπές, με κριτήριο τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες,

Καταθέσαμε πλήθος επερωτήσεων και θεμάτων, ζητήσαμε ειδικές συνεδριάσεις του Π.Σ για μια σειρά κρίσιμα ζητήματα που αφορούν, στην στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας, τις υποδομές, την προστασία περιβάλλοντος, την Υγεία, τη σχολική στέγη, τις Αθλητικές υποδομές, την Πολιτιστική μας κληρονομιά, ενημερώνοντας ταυτόχρονα το λαό σε όλα νησιά.

Απαιτήσαμε χρηματοδότηση για έργα πολιτικής προστασίας, αντιπλημμυρικά και άλλα, για την διαχείριση των απορριμμάτων προς όφελος του λαού και του περιβάλλοντος και φυσικά για έργα στήριξης της αγροτικής κτηνοτροφικής παραγωγής.

Οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, απέναντι στον εμπαιγμό και την πρόκληση της Περιφερειακής αρχής θα συνεχίσουμε αυτό που κάναμε όλη την 4ετία: Πραγματική αντιπολίτευση από τη πλευρά των λαϊκών συμφερόντων. Έκφραση των λαϊκών αναγκών και αποκάλυψη των σχεδιασμών των επιχειρηματικών ομίλων που υλοποιεί η Περιφέρεια.

Με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία και αποφασιστικότητα θα δώσουμε τη μάχη ενάντια στην πολιτική που προστατεύει τα κέρδη σε βάρος της ζωής του λαού.