Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο η διαμαρτυρία κατοίκων των Βελονάδων για ρύπανση της περιοχής τους

Λαϊκή Συσπείρωση
29 Ιουνίου 2023 / 11:49

Η Λαϊκή Συσπείρωση φέρνει το ζήτημα της μόλυνσης από το εργοστάσιο επεξεργασίας ελαιοπυρήνων

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ). Σύμφωνα με επιστολή που είδε το φως της δημοσιότητα στα τοπικά και όχι μόνο, ΜΜΕ, και φέρει τις υπογραφές κατοίκων γίνεται λόγος για ατμοσφαιρική ρύπανση με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους από εργοστάσιο επεξεργασίας ελαιοπυρήνων, που λειτουργεί από το 1980 στην περιοχή.

Στην ίδια επιστολή εκφράζουν τον φόβο ότι τα λύματα του εργοστασίου πέφτουν ακατέργαστα και μολύνουν τον παρακείμενο ποταμό Τυφλό.

Η επιστολή στάλθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας και τη Διεύθυνση Βιομηχανικής Ανάπτυξης καλώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες να πραγματοποιήσουν άμεσα τους απαραίτητους ελέγχους, τονίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα προβούν σε κινητοποιήσεις.

Θεωρούμε το ζήτημα ιδιαίτερα σοβαρό και κατεπείγον και το εισάγουμε για συζήτηση στο Π.Σ ως ΕΗΔ διότι;

1. Το πρόβλημα χρονίζει και οξύνεται χωρίς να υπάρχει καμία παρέμβαση και έλεγχος.

2. Αφορά όλη την γύρω περιοχή, τους κατοίκους δηλαδή πολλών χωριών εκτός των Βελονάδων που πήραν την πρωτοβουλία.

3. Είναι αρκετοί μήνες που ως Λαϊκή Συσπείρωση είχαμε ενημερώσει, γι αυτό το ζήτημα, το Π.Σ για να πάρουμε την απάντηση από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη ότι δεν αρκεί η δική μας ενημέρωση, χρειάζεται καταγγελία ή κάποια επίσημη ενημέρωση από αρμόδιο φορέα για να πραγματοποιηθούν έλεγχοι.

Θεωρούμε λοιπόν ότι σήμερα πρέπει να συζητηθεί, αφού είναι σε γνώση σας, και να υπάρξει ενημέρωση για τις ενέργειες που πρόκειται άμεσα να πραγματοποιήσει η Περιφερειακή αρχή και για τις οποίες πρέπει να ενημερωθούν οι κάτοικοι.

Οι Περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Γκισγκίνης Ν., Κεφαλληνός Δ., Κολυβά Ε., Μπαλού Α., Χαραλάμπους Μ.

 

(ΦΩΤΟ ΕΡΝΕΣΤΟΣ ΒΙΤΟΥΛΑΔΙΤΗΣ)