Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αγωνία τέλος και για τους 879 υποψηφίους από την Κέρκυρα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
29 Ιουνίου 2023 / 09:04
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Ανακοινώνονται σήμερα στη 1 μ.μ. οι βαθμολογίες των πανελληνίων. Σε 1.449 ορίζονται οι θέσεις εισακτέων στα 10 τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τέλος μπαίνει σήμερα στην αγωνία των 879 υποψηφίων από την Κέρκυρα που ρίχθηκαν στη μάχη των πανελλαδικών, προκειμένου να διεκδικήσουν μια θέση στα ΑΕΙ της χώρας.

Οι βαθμολογίες στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα θα ανακοινωθούν μετά τη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας.

Όπως τόνισε στην «Ε» ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρος Αγγελόπουλος,  οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν για τις επιδόσεις τους με τρεις τρόπους. Από τις καταστάσεις που θα αναρτηθούν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και που θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα, από την ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους χαρακτήρες αλλά και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν ήδη υποβάλει σχετική αίτηση.

Τι έπεται

Οι βαθμολογίες στα ειδικά εξεταζόμενα μαθήματα των πανελλαδικών θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.  Η ημερομηνία θα ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας,  όπως και η έναρξη της διαδικασίας για την συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι  υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στα σχολεία τους μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 30 Ιουνίου, προκειμένου να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) ώστε να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν μηχανογραφικό ή και παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο για τα δημόσια ΙΕΚ.

Οι βαθμολογικές πάντως επιδόσεις των υποψηφίων αναμένεται να διαμορφώσουν και τις βάσεις εισαγωγής με την στόχευση του Υπουργείου Παιδείας για την ανακοίνωσή τους να τοποθετείται στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου, ώστε οι οικογένειες να μπορέσουν να κάνουν εγκαίρως τον προγραμματισμό τους.

1.449 οι θέσεις εισακτέων στο Ι.Π

Σε τοπικό επίπεδο οι θέσεις εισακτέων στα 10 Τμήματα που διατηρεί  το Ιόνιο  Πανεπιστήμιο στην Κέρκυρα, την Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά ανέρχονται συνολικά στις 1.449.

Ειδικότερα, η κατανομή των θέσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2023 – 2024 ορίζεται ως εξής :

ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ, ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΑΣ (ΚΕΡΚΥΡΑ) 80 ΘΕΣΕΙΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ) 150

ΙΣΤΟΡΙΑΣ (ΚΕΡΚΥΡΑ) 110

ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΚΕΡΚΥΡΑ) 112

ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ (ΚΕΡΚΥΡΑ) 100

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΖΑΚΥΝΘΟΣ) 150

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΚΕΡΚΥΡΑ) 250

ΤΕΧΝΩΝ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑΣ (ΚΕΡΚΥΡΑ) 107

ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (ΚΕΡΚΥΡΑ)130

ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ) 260

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.