Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Aυλωνίτης: Συνολική ήττα της Αριστεράς

Αλ. Αυλωνίτης
25 Ιουνίου 2023 / 22:23
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

"Η εκλογική αυτή αναμέτρηση είχε όμως και ένα ιδεολογικό πρόσημο μετατόπισης του εκλογικού σώματος"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Προβληματισμένος από τα αποτελέσματα της νέας κάλπης δήλωσε στην "Ε" ο επανεκλεγμένος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης, αμέσως μετά την ανακοίνωσή τους. «Αναμφισβήτητα πρόκειται για τη συνέχιση της εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, που ξεκίνησε τον Μάιο 2023. Είναι ταυτόχρονα και μια ήττα συνολικά της Αριστεράς. Θεωρώ απόλυτη υποχρέωση των συλλογικών οργάνων μας να αναλύσουμε και να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια αυτής της ήττας. Η εκλογική αυτή αναμέτρηση είχε όμως και ένα ιδεολογικό πρόσημο μετατόπισης του εκλογικού σώματος.

Επισημαίνω τη συντηρητική στροφή των ψηφοφόρων προς την άκρα δεξιά. Μιλώ για τρία κόμματα, τους "Σπαρτιάτες" που στηρίχθηκαν από έγκλειστο Ηλία Κασιδιάρη, τη «Νίκη» ένα περίεργο μόρφωμα και βέβαια την "Ελληνική Λύση". Το θέμα ηγεσίας θα αποτελέσει αντικείμενο συλλογικών διεργασιών, αλλά αυτή τη στιγμή δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τους Κερκυραίους που με εξέλεξαν για τρίτη φορά βουλευτή, ακόμα και αν η δεύτερη φορά ήταν για λίγες μόνο ώρες. Τους ευχαριστώ και τους διαβεβαιώνω ότι θα τιμήσω την εμπιστοσύνη τους και θα συνεχίσω να ασκώ κοινοβουλευτικό έλεγχο, αναδεικνύοντας τα πρόβληματα του τόπου μου». 

ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.