Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προσωπικό μήνυμα του Αλ. Αυλωνίτη για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Αλ. Αυλωνίτης
23 Ιουνίου 2023 / 19:24

Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου αναμετρώνται όμως δύο στη κυριολεξία πολιτικοί κόσμοι, σε μια κρίσιμη για την κοινωνία συγκυρία

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ). Αγαπητές συμπολίτισσες και αγαπητοί συμπολίτες,

Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας 2 μέρες πριν τις εκλογές με την αμεσότητα που συνήθως παρέχει μια επιστολή.

Η Κέρκυρα, οι Παξοί και τα Διαπόντια νησιά μας ήταν, είναι και παραμένουν πάντα προοδευτικά νησιά. Το έχουν αποδείξει διαχρονικά με τις μεγάλες πολιτικές και εκλογικές νίκες του παρελθόντος.

Μου είναι ανθρωπίνως αδύνατο να αποδεχτώ ότι ξαφνικά υπήρξε μεταστροφή του δημοκρατικού και αριστερού πολιτικού φρονήματος μας και στροφή προς τα δεξιά προς τη συντηρητική παράταξη.

Θεωρώ ότι είναι ασφαλές το συμπέρασμα μου ότι έχουμε και στη Κέρκυρα, όπως και σε όλη την Ελλάδα, πρόσκαιρη εκλογική μετατόπιση στις 21 Μάιου 2023, η οποία οφείλεται στη πολιτική συγκυρία και στα επικοινωνιακά και άλλα λάθη του κόμματός μου, που όπως διαπιστώσατε, εν πολλοίς έχουν γίνει κατανοητά και διορθώνονται σε όλα τα επίπεδα, με κύριο το μέγιστο θέμα της κυβερνησιμότητας με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής.

Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου αναμετρώνται όμως δύο στη κυριολεξία πολιτικοί κόσμοι, σε μια κρίσιμη για την κοινωνία συγκυρία.

Ο κόσμος της συντήρησης, των ατομικών συμφερόντων και της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, ο κόσμος της σύνθλιψης των ατομικών και συλλογικών ελευθεριών, ο κόσμος των παρακολουθήσεων και της επικράτησης του απόλυτου «ΕΓΩ» στη ζωή του κάθε Έλληνα με τον κόσμο της προόδου, της δικαιοσύνης στη κοινωνία, της προστασίας των συλλογικών και ατομικών ελευθεριών, ο κόσμος της εργασίας και της κοινωνικής προσφοράς, ο κόσμος της ανθρωπιάς, του καθημερινού αγώνα και της κοινωνικής ενσυναίσθησης, o κόσμος της συλλογικότητας και του «ΕΜΕΙΣ».

Σας καλώ, πριν πάτε στην κάλπη, να αναμετρηθείτε με τη μνήμη σας, να θυμηθείτε την τετραετία διακυβέρνησης της πατρίδας μας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη .

Δείτε πόσο γονατισμένη είναι η κοινωνία, πόσο φοβισμένη είναι η μέση οικογένεια.

Σκεφτείτε πόσο ακρίβυνε η ζωή μας, η καθημερινή επιβίωση και πόσο υποτιμήθηκε η ανθρώπινη ζωή, στα Τέμπη, στο Ναυάγιο, στη πανδημία κλπ. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι σε κάπου 40 ναυτικά μίλια από τις ακτές του Ιονίου βυθίστηκαν, χάθηκαν τόσες ψυχές, χωρίς να τους δοθεί βοήθεια.

Μην αφήσουμε να βυθιστεί η ψυχή μας.

Θέλουμε τέτοια κοινωνία, τέτοιο κράτος, τέτοια κυβέρνηση;

Θέλουμε στα παιδιά μας τέτοια ζωή;

Αυτά σας τα λέω μέσα από τη ψυχή μου. Σκεφτείτε λοιπόν πριν ψηφίσετε.

Στα νησιά μας, πιστεύω ότι θα ανατρέψουμε και θα αναστρέψουμε το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου.

Σας ζητώ να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι, να αποδείξουμε ότι η Κέρκυρα, οι Κερκυραίοι και οι Κερκυραίες, οι κάτοικοι των Παξών και των Διαποντίων νησιών μας, θα φανούμε αντάξιοι της παράδοσής μας και δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει ένα καθεστώς ασύδοτο και ανεξέλεγκτο.

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την τιμή που μου κάνατε για ακόμη μια φορά δίνοντάς μου την πρωτιά στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Κέρκυρα και σας υπόσχομαι ότι και την επόμενη ημέρα των εκλογών θα είμαστε πάλι μαζί, να αγωνιστούμε, να διεκδικήσουμε, να κερδίσουμε.

Αυτή η αίσθηση τιμής και ευθύνης με οδηγεί να απευθυνθώ ακόμη μια φορά σε εσάς και να σας ζητήσω να σταθούμε ξανά πλάι – πλάι και να συνεχίσουμε τον αγώνα μας αμείωτο μέχρι την 25η Ιουνίου, να εντείνουμε τις προσπάθειές μας.

Όλοι εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με τον Πρόεδρό μας Αλέξη Τσίπρα, αγωνιζόμαστε για δημοκρατία, κοινωνική ευημερία, διαφάνεια στο Κράτος, για σεβασμό και στήριξη στους γονατισμένους συμπολίτες μας.

Το οφείλουμε στη πατρίδα, στην οικογένεια μας, στους εαυτούς μας.

ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΑΡΧΕΙΟ