Πέμπτη 16.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Γουαδελούπη βρέθηκαν εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Ποταμού

Teacher’s First
23 Ιουνίου 2023 / 09:57
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Οι εκπαιδευτικοί Κωστούλας Κωνσταντίνος, Νασούλα Κατερίνα και Ασπιώτη Ειρήνη παρακολούθησαν το πρόγραμμα Teacher’s First

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στη Γουαδελούπη, τη Γαλλική αποικία της Καραϊβικής, βρέθηκε το 4ο και τελευταίο γκρουπ του Δημοτικού Σχολείου του Ποταμού στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus + που πραγματοποιήθηκε από τις 23/05/23 έως τις  31/05/23.

Οι εκπαιδευτικοί Κωστούλας Κωνσταντίνος, Νασούλα Κατερίνα και Ασπιώτη Ειρήνη παρακολούθησαν το πρόγραμμα Teacher’s First και εκπαιδεύτηκαν με διάφορες βιωματικές μεθόδους στην ανάπτυξη τεχνικών διαχείρισης στρεσογόνων καταστάσεων, τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και στα πλαίσια της σχολικής τάξης. Σκοπός αυτού του προγράμματος ήταν η υιοθέτηση συνηθειών που μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των δυσκολιών  και των προβλημάτων  της ζωής. Η επαφή με τη φύση, η δύναμη και η αξία του νερού για το σώμα και το μυαλό, η λειτουργία της μουσικής αλλά και η φυσική άσκηση είναι παράγοντες που μπορούν να συμβάλλουν σε αυτήν την κατεύθυνση. Το σεμινάριο επιλέχθηκε καθώς τα τελευταία χρόνια  συντελούνται δομικές αλλαγές στην εκπαίδευση που οδηγούν σε αυξανόμενο άγχος και πίεση των εκπαιδευτικών κάτι που έχει συνέπειες και στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Τέλος, οι εκπαιδευτικοί είχαν επίσης τη δυνατότητα να γνωρίσουν την τοπική ιστορία, που κυρίαρχο ρόλο παίζει η περίοδος της μεταφοράς σκλάβων από την Αφρική με σκοπό να δουλέψουν στις φυτείες των ζαχαροκάλαμων, τον τρόπο ζωής των ντόπιων καθώς και τις ομορφιές της τροπικής φύσης. 

ΦΩΤΟ@ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΤΑΜΟΥ

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.