Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας: Με τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα ασχοληθούμε μετά τις εθνικές

ΣΥΡΙΖΑ
22 Ιουνίου 2023 / 09:37
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Μέσα στις επόμενες ημέρες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος,ανακοινώνει τους πρώτους υποψηφίους του συνδυασμού του

ΚΕΡΚΥΡΑ. Προσανατολισμένη στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου βρίσκεται η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κέρκυρας. Όπως τόνισε στην «Ε» ο συντονιστής Χρήστος Μωραΐτης, το κόμμα έχει εστιάσει στον στόχο της Κυριακής και μέχρι να ολοκληρωθούν οι εθνικές εκλογές δεν ασχολείται με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου.

Μάλιστα παρότι προ ημερών ο Αλέκος Μιχαλάς ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, ο Χρήστος Μωραΐτης σχολίασε ότι δεν έχει προηγηθεί επίσημη απόφαση των οργάνων, καθώς δεν έχουν συνεδριάσει. «Μέχρι την Κυριακή ασχολούμαστε με τις βουλευτικές εκλογές. Με τα υπόλοιπα θα ασχοληθούμε από Δευτέρα», τόνισε στην «Ε» χαρακτηριστικά.

Έρχονται ανακοινώσεις από την ΑΝΑΣΑ

Στο μεταξύ ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ποιοι θα πλαισιώσουν την υποψηφιότητα του Θεόδωρου Γαλιατσάτου, ο οποίος έχει ανακοινώσει προ καιρού την πρόθεσή του να διεκδικήσει εκ νέου την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Νεώτερα επ'αυτού αναμένεται να υπάρξουν τις επόμενες ημέρες, όπως ανέφερε στην "Ε" ο επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑΣΑ, επισημαίνοντας ότι η επιδίωξη στρέφεται στην κατάρτιση ενός ευρέος ψηφοδελτίου.

Ήδη πάντως εδώ και καιρό γνωστά στελέχη της παράταξης ΑΝΑΣΑ που κατείχαν θέσεις Αντιπεριφερειαρχών κατά τη θητεία του κ. Γαλιατσάτου, έχουν τραβήξει άλλη πορεία.

Υπενθυμίζεται ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, η πρώην Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή δεν ήταν υποψήφια. Μάλιστα ενώ προ μηνών είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για την Περιφέρεια, τελικά κατέρχεται ως υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Κέρκυρα.

Στο ΜέΡΑ 25 έχει στραφεί ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Εξωστρέφειας Γιάννης Φοντάνας, ο οποίος και αυτός δεν συμμετείχε στις εκλογές του 2019 ως υποψήφιος. 

Όσον αφορά τις κινήσεις του Σπύρου Γαλιατσάτου που διατηρούσε το χαρτοφυλάκιο του τουρισμού ως Αντιπεριφερειάρχης και συμμετέχει στις βουλευτικές εκλογές, ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στην Κεφαλονιά αλλά και του κ. Μιχαλά που είχε καθήκοντα Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής και βάζει πλώρη για τον Δήμο Κ. Κέρκυρας, καταγράφονται για την παράταξη, στα θετικά της ΑΝΑΣΑ, όπως επισημαίνει ο κ. Γαλιατσάτος. 

 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.