Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πού θα φάμε πρωινό στο νησί; Γιατί η καλή μέρα από το πρωί ξεκινά!

#advertorial
21 Ιουνίου 2023 / 11:41
ΕΛΕΑΝΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

Συγκεντρώσαμε, λοιπόν απολαυστικές μα πάνω απ΄ όλα δυναμωτικές και παραδοσιακές προτάσεις για λαχταριστό πρωινό στο νησί μας αλλά και café spots αφού είτε ζεστός είτε freddo ο καφές αποτελεί τον «εθνικό πρεσβευτή » στο ελληνικό πρωινό.Κλασικά και αγαπημένα μέρη της Κέρκυρας που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία και έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας αφού αποτελούν για πολλούς από μας την αρχή και την πρώτη καλημέρα στην καθημερινότητας μας…

Τι καλύτερο από το να ξεκινά η μέρα σας με έναν μυρωδάτο καφέ στο κέντρο της πόλης. Καλώς η κακώς το πρωινό μας θέλει και το απαραίτητο ρόφημα. Άλλωστε η καλή μέρα από τον καφέ… φαίνεται θα έλεγε κανείς. Το πρωινό είναι το πιο βασικό γεύμα της ημέρας και για τον λόγο αυτό οφείλει να είναι πλούσιο, ώστε να μας κρατήσει γερούς, υγιείς και δυνατούς απέναντι στις υποχρεώσεις μας ή και κατά τη διάρκεια μιας μέρας που θέλουμε να ξεκινήσει δυναμικά και πάνω απ' όλα ευχάριστα... Πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί που θα μπορούσαμε να μην περιοριστούμε σε έναν πρωινό καφέ και να απολαύσουμε ένα κανονικό πρωινό.

Συγκεντρώσαμε, λοιπόν απολαυστικές μα πάνω απ' όλα δυναμωτικές και παραδοσιακές προτάσεις για λαχταριστό πρωινό στο νησί μας αλλά και café spots αφού είτε ζεστός είτε freddo  ο καφές αποτελεί τον «εθνικό πρεσβευτή » στο ελληνικό πρωινό.

Κλασικά και αγαπημένα μέρη της Κέρκυρας που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία και έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας αφού αποτελούν για πολλούς από μάς την αρχή και την πρώτη καλημέρα στην καθημερινότητας μας…

 

ΓΑΛΑΚΤΟΠΩΛΕΙΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΑΛΕΞΗΣ

Το βούτυρο Κερκύρας είναι γνωστό πως δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο. Η φίνα γεύση η κρεμμώδη υφή του και το κίτρινο αυτό πλούσιο χρώμα οφείλεται στην αγνή από τη φύση της Κέρκυρας εκτροφή των αγελάδων. Ένα βούτυρο για μεγιστάνες και βασιλείς παρασκευάζεται εδώ και 80 χρόνια στην παλιά πόλη. Από την εποχή του Όθωνα μέχρι τον Ωνάση και τη Τζάκι Κέννεντι που επιθυμούσε στο πρωινό της να συνοδεύεται από το συγκεκριμένο κερκυραϊκό βούτυρο το προϊόν αυτό φαίνεται να έχει γράψει ιστορία. Πώς θα μπορούσαμε να μην συμπεριλάβουμε στο αφιέρωμα μας το γαλακτοπωλείο του Αλέξη στη Πίνια. Ένα πλούσιο πρωινό σε συνδυασμό με μέλι και ψωμάκι ημέρας που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές και μέχρι σήμερα μιλούν γι αυτό σε κάθε γωνιά της γης… Η απόλαυση ολοκληρώνεται με μία κρέμα βανίλια ή σοκολάτα, γιαούρτι πρόβειο ή το θειικό ρυζόγαλο με κανελίτσα..

Αγίου Βασιλείου, Πίνια, 26610 39012

 

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΜΠΑΝΑ

Δυναμική και… δυναμωτική παρουσία του πρωινού στο παραδοσιακό καφενείο του Καμπανά στο Καντούνι του Μπίζη από το 1994. Με γεύσεις που ξεκινούν από τα χρόνια τα παλιά στο σπίτι της γιαγιάς όταν μας ετοίμαζε αυγά μάτια με φέτα και φρεσκοτηγανισμένες πατάτες... Το παραδοσιακό το πρωινό της Κέρκυρας που ξυπνά μνήμες ντόπιων και ανταποκρίνεται στις γευστικές ανάγκες μέχρι και του πιο κοσμογυρισμένου επισκέπτη του νησιού. Ομελέτες με ότι υλικό τραβά η όρεξή σας, στραπατσάδα, χωριάτικες πίτες φτιαγμένες με τα αγνότερα υλικά σε συνδυασμό με φρεσκοστημένο χυμό πορτοκάλι ή σπιτικό ελληνικό στο μπρίκι που μοσχοβολά αν μη τι άλλο ο πιο υπέροχος τρόπος να ξεκινήσει η μέρα σου...

Μανιαρίζη Αρλιώτη 4, Καντούνι Μπίζη, 26610 33520

 

PETRINO CAFE

Ένας μικρός πόλος έλξης στην καρδιά της παλιάς πόλης όπου προσφέρει όλα όσα αναζητά κάποιος για να ξεκινήσει η μέρα του. Ένα πέροχο περιβάλλον που συνδυάζει με περίτεχνο τρόπο τη χαλάρωση με την ζωντάνια, το παλιό με το νέο και την υψηλή ποιότητα. Στο Πέτρινο παίρνουν πολύ σοβαρά την ανάγκη του σύγχρονου καταναλωτή και ό,τι κάνουν φροντίζουν να προσφέρουν πάντα τα καλύτερα στους πελάτες τους. Απο απλό αλλά πάντα αγαπημένο τοστ, που εδώ αποκαλείται «χωριάτικο», αρκετές επιλογές σε συνταγές με αβγά όπου περιλαμβάνονται όλες οι κλασσικές κι εμπλουτισμένες προτάσεις ενός brunch μέχρι και ασυναγώνιστες βάφλες και κρέπες με υλικά της αρεσκείας. Στον κατάλογο υπάρχουν πολλές επιλογές σε δροσερές σαλάτες και λαχταριστά κυρίως πιάτα. Θα βρείτε όμως και τα πλούσια plateau τυριών - αλλαντικών αλλά και γλυκές επιλογές για όταν το έχεις ανάγκη σε συνοδεία πάντα με φρεσκοκομένο καφέ και την ανυπέρβλητη θέα της πλατείας Δημαρχείου...

Πλατεία Δημαρχείου, 26610 43286

 

PORCELANI CAFE WINE BAR

Στην Πορσελάνη στο Καντούνι του Μπίζη  το ίδιο το μενού θα σας οδηγήσει στη δική του χώρα των θαυμάτων εκεί όπου μπορείτε να βυθιστείτε σε ξεχωριστές στιγμές απόλαυσης, αφού είναι τόσο πρωτότυπο και ασυναγώνιστο. Θα είναι σαν να σταματάτε το χρόνο στο δικό σας παραμύθι… Πολλές κλασικές, signature αλλά και vegan επιλογές σε ροφήματα, αλμυρά και γλυκά εδέσματα αλλά και brunch περιλαμβάνονται στον κατάλογο με ευφάνταστα ονόματα χαρακτήρων του διάσημου παραμυθιού της Ντίσνεϋ «Η Πεντάμορφη & το Τέρας» . Οι γλυκές εκπλήξεις και οι γευστικοί πειρασμοί ξεκινούν από το ανάρπαστο signature cheesecake, το διάσημο γλυκό Baubette και τα θεματικά  πιάτα με αυγό, συνεχίζονται με τα εξαιρετικά πλατό τυριών & αλλαντικών και καταλήγουν με τις πιο εντυπωσιακές ποικιλίες ψαρικών ή κρεατικών για να συνοδεύσετε με κάποιο από την πλήρως ενημερωμένη κάβα κρασιών.

Mανιαρίζη Αρλιώτη 7, 26610 42542

 

EVANGELIAS SWEET SPOT

Μια τεράστια γκάμα χειροποίητων signature γλυκισμάτων, παγωτών, σφολιατοειδών αλλά και σάντουιτς είναι μερικά από τα εδέσματα που μπορείτε να συναντήσετε και να απολαύσετε παρέα με τον καφέ σας είτε στον όμορφα διαμορφωμένο εσωτερικό χώρο του ζαχαροπλαστείου  Evangelia's Sweet Spot στην παραλιακή του Ύψου. Εάν είναι σε πιο χαλαρωτικό mood μπορείτε να απολαύσετε το πρωινό είτε στον καταπράσινο κήπο του ή ακόμη και στην οργανωμένη παραλία, που διαθέτει το κατάστημα, ατενίζοντας παράλληλα το απέραντο γαλάζιο... Επιλέξτε λοιπόν ένα μοναδικό brunch όπου γλυκές και αλμυρές βάφλες θα σας συναρπάσουν και θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους και φυσικά φροντίστε να μην παραλείψετε την signature charlotte au chocolat...

Παραλία Ύψου, 26610 93557

 

STARENIO BAKERY

Το πρωινό στο Σταρένιο γίνεται η πιο νόστιμη ιεροτελεστία της ημέρας σας αφού σερβίρει το «σημαντικότερο γεύμα της ημέρας» . Ολοήμερα σνακ που περιλαμβάνουν αχνιστό φρεσκοζυμωτό ψωμί, αγνές μαρμελάδες βιολογικών φρούτων και τον βασιλιά όλων να ισορροπεί την κάθε μπουκιά, το βούτυρο Κερκύρας. Εάν πάλι για κάποιους ο καφές συνδυάζεται καλύτερα με κάτι γλυκό, οι επιλογές επίσης ποικίλουν αφού θα βρείτε signature cheese cake με βάση το κουμ κουάτ ή το σύκο, δροσερές πίτες ημέρας από φρέσκα φρούτα εποχής όπως ροδακινόπιτα, μηλόπιτα και με μάνγκο αλλά και το διάσημο carrot cake. Οι λαχταριστές επιλογές συνεχίζονται με κρέμες πορτοκαλιού & λεμονιού, εμπνευσμένες με ξηρούς καρπούς σοκολάτα αρίστης ποιότητας μπάρες για boost ενέργειας, σιροπιαστά και πολλά ακόμη!

Γκίλφορδ 61, 2661047370

 

VITORRY ALL DAY LONG

Στην καρδιά της παλιάς πόλης,  βρίσκεται ένα all day – city break στέκι το οποίο όπως όλα δείχνουν ήρθε για να μείνει στις καρδιές των Κερκυραίων με το ξεχωριστό μοντέρνο του στυλ και τις μοναδικές του γεύσεις. Ο λόγος για το Vittori All Day Longτο οποίο είναι αφιερωμένο στην ελληνική κουλτούρα, καθώς η φιλοξενία και ο αριστοτεχνικός τρόπος παρασκευής του τόσο του καφέ όσο και των κοκτέιλ του αποτελεί μέρος της φιλοσοφίας του. Εκεί μπορεί κανείς να χαλαρώσει χάριν στην ζεστή του ατμόσφαιρα και να απολαύσει πρωινό, brunch αλλά και ένα light γεύμα μέσα στην ημέρα. Η εκτενής wine & cocktail list κερδίζει τον επισκέπτη και είναι ένα ακόμα λόγος για να γίνετε και εσείς θαμώνες του.

Kαποδιστρίου 60, 6943908510

 

LIBRO DORO

Ένα all day café – wine bar στέκι για την καθημερινή σας έξοδο και όχι μόνο με ιστορία και χαρακτήρα. Η ομάδα του Josephine σας υποδέχεται από νωρίς το πρωί με τη μυρωδιά του φρεσκοκομμένου καφέ για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Πλούσιες ποικιλίες, αλμυρά ή γλυκά  pancakes ποικιλία σε σάντουιτς αλλά και διάφορες comfort προτάσεις όπως πίτσες, club sandwich σας περιμένουν. Το βράδυ το σκηνικό αλλάζει και το μαγαζί σας υποδέχεται για την έξοδό σας υπό τους ήχους Χωρισμένο σε δύο επίπεδα επιλέξτε εσείς που θα απολαύσετε το κοκτέιλ ή το κρασί σας.

Όδός Ελευθερίας, Εσπιανάδα, 26610 27275

 

PERSONA GRATA CAFE

Είναι ένα μαγαζί που άνοιξε κάποτε στην Ιακώβου Πολυλά και την αναγέννησε. Αυτό το κατάφερε προσφέροντας υπέροχο καφέ σε έναν χώρο ο οποίος είναι χαλαρός και ταυτόχρονα ανεπιτήδευτος. ένα μαγαζί αφιερωμένο στην ελληνική κουλτούρα, καθώς η φιλοξενία και ο αριστοτεχνικός τρόπος παρασκευής του καφέ αποτελούν must της φιλοσοφίας του. Στον άνετο χώρο του με το ιδιαίτερο mix &matchdesign δημιουργείται το τέλειο περιβάλλον για να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας κάθε ώρα της ημέρας. Εκεί όπου η ποιότητα και η γεύση έρχονται ως φυσική συνέχεια της διάθεσης για φιλοξενία.



Iακώβου Πολυλά 24
26610 22672

 

SKY VIEW CORFU

Where the sky is not the limit… Αφού ο κατάλογος και η απαράμιλλη θέα στο Skyview στο κανόνι δεν έχουν όρια... Ξεκινώντας από νωρίς το πρωί με πολλές επιλογές σε δυναμωτικά και πλούσια ελληνικά μα και διεθνή πρωινά, smoothies, φρέσκους χυμούς και αρωματικό καφέ. Εάν κάτι θα σας ενθουσιάσει αυτό είναι με το εξαιρετικό brunch, με γλυκά και αλμυρά pancakes, σπιτικά γλυκά ημέρας καθώς και με τη μεγάλη ποικιλία από σαλάτες, σάντουιτς, τορτίγιες, τσιαπάτες και μπέργκερς.

Φιγαρέτο 163 Κανόνι, 6975533120

 

STORIES CAFÉ

Εκ πρώτος όψεως θα αναρωτιόταν κανείς.. Βρισκόμαστε στην Κέρκυρα ή σε κάποιο γαλλικό alldaybistrot;; Στο Stories Café εκ πρώτης δίνεται η αίσθηση πως η μέρα σας ξεκινά σε κάποιο καφέ στα πλακόστρωτα ενός πεζοδρόμου του Παρισιού, εκεί όπου τα τραπεζάκια δεν είναι ποτέ σε ευθεία γραμμή και που το καθένα από αυτά με τους συχνούς θαμώνες του έχει να πει κάθε μέρα και μια ξεχωριστή ιστορία. Μinimal σχεδιασμός, με μοναδική διακόσμηση και lounge στοιχεία που εκφράζουν ζεστασιά και μια ομάδα ανθρώπων που γνωρίζουν από καλό καφέ και φιλοξενία, δημιουργούν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να απολαύσετε καφέ και γλυκό, φαγητό και ποτό όλη την ημέρα.

Ιακώβου Πολυλά 21, 26615 51377

 

ΜΙΚΡΟ ΚΑΦΕ

Το Μικρό Καφέ από το 1996 έχει αποκτήσει για τρίτη σχεδόν συνεχόμενη δεκαετία τους δικούς του θαμώνες. Στην προνομιακή του θέση μπορείτε να απολαύσετε καθημερινά μυρωδάτο καφέ με τον χρόνο να μοιάζει να έχει σταματήσει στο ίδιο ανηφορικό σημείο της πόλης. Σημείο συνάντησης αναγνωρίσιμων μορφών της Κέρκυρας, φοιτητών, περαστικών αλλά και τουριστών, και διατηρεί ένα ιδιαίτερο αλλά και ανεπιτήδευτο στυλ.

Θεμιστοκλέους Κοτάρδου 42, 26610 31009

 

Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ENIMEROSI σας εύχονται δυνατές απολαύσεις!

ΕΛΕΑΝΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

Η Ελεάννα Βασιλάκη γεννήθηκε το 1992 και μεγάλωσε στο νησί της Κέρκυρας. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας το 2015 με ειδικότητα στην Ευρωπαϊκή Ιστορία και στην πορεία ολοκλήρωσε την πτυχιακή της εργασία στο ίδιο ίδρυμα με τίτλο «Η επιρροές της ιταλικής κουζίνας στην Επτανησιακή» με βαθμολογία 9/10. Είναι πιστοποιημένη με άριστη γνώση της αγγλικής και της γερμανικής γλώσσας.