Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θέσεις Ενιαίου Εμπορικού Φορέα προς τα Πολιτικά κόμματα και υποψηφίους βουλευτές

Ενιαίος Φορέας
16 Ιουνίου 2023 / 15:22

«Επειδή κρίνουμε ότι τα πράγματα είναι οριακά για το μικρομεσαίο Εμπόριο και Επιχειρείν, σας καλούμε να πάρετε θέση»

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ). Το νεοεκλεγέν  Δ.Σ. του  Ενιαίου Κερκυραϊκού Εμπορικού Επαγγελματικού & Τουριστικού Φορέα στα πλαίσια της διασφάλισης των καλώς εννοουμένων συμφερόντων των Μελών του Κλάδου καταθέτει σε σας (κόμματα και υποψηφίους) αλλά και σε δημόσια θέα και διάλογο τις θέσεις του, εν όψει των δεύτερων βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023. Δεν είναι απλές διεκδικήσεις αλλά απαιτήσεις! από το πολιτικό προσωπικό της Χώρας που θα έπρεπε να είναι εντολοδόχος μας και όχι να αποφασίζει μόνο του κατά περίπτωση και συνήθως ενάντια στην βούληση των Πολιτών χρησιμοποιώντας την μη πλειοψηφική αναβάπτιση στην λαϊκή εντολή κάθε φορά, χωρίς  ίχνος  ανακλητότητας και λογοδοσίας στους Εντολείς του.

Επειδή κρίνουμε ότι τα πράγματα είναι οριακά για το μικρομεσαίο Εμπόριο και Επιχειρείν, επειδή πιστεύουμε ότι η Εθνική οικονομία θα περάσει και νέους ισχυρότατους κλυδωνισμούς παρά τα αντίθετα που λέγονται. ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΚΑΤΩΘΙ και αν συμφωνείτε να υπογράψετε το κείμενο του Ενιαίου Φορέα.

* Εποπτεία στην ελεγχόμενη διακίνηση των τουριστών, από τις κρατικές αρχές και σε όλη την γκάμα των παρεχομένων υπηρεσιών (αθέμιτος ανταγωνισμός, καρτέλ κ.ά)

* Εθνική Στρατηγική για τον Τουρισμό που να θεσμοθετεί ποσόστωση στο σύστημα all inclusive στα ξενοδοχειακά καταλύματα.

* Εθνικός αερομεταφορέας συνδεδεμένος με φορέα παροχής ολοκληρωμένου τουριστικού πακέτου με γραφεία σε όλο τον κόσμο.

* Αποχή από κάθε μέτρο εναντίον της ευχερούς πρόσβασης στην χώρα των Ρώσων Τουριστών.

* Καθορισμός σταδιακά κατώτατης τιμής καταλύματος με διαβούλευση, ανάλογα με την κατηγορία (αστέρια - κλειδιά).

* Κρατικά μέτρα και κίνητρα που θα διευκολύνουν τα ταξίδια Ελλήνων ομογενών από χώρες με μεγάλη ή μικρότερη παροικία (Η.Π.Α., Αυστραλία και άλλες).  

* Προώθηση και προβολή του ιστορικού, γλωσσικού, φιλοσοφικού, αρχαιολογικού, λαϊκού πλούτου της Πατρίδας μας. (ανασκαφές, νέα μουσεία κ.ά).

* Συντήρηση, ανάδειξη και φωτισμός των μεσαιωνικών οχυρώσεων της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας και προσβασιμότητα στις υπόγειες στοές.

* Μείωση των φορολογικών συντελεστών και του Φ.Π.Α. αρχικά (π.χ. παραμεθόριος, νησιωτικότητα, εποχικότητα).

* Αφορολόγητο στις 20000 ευρώ τουλάχιστον για κάθε Πολίτη. 

* Μέχρι 70000 ευρώ έσοδα από επιχειρήσεις χωρίς παραστατικά και φορολογική δήλωση.

* Επιτέλους φορολόγηση με βάση τα συνολικά έσοδα και έξοδα εταιρειών και φυσικών προσώπων ώστε να αυξηθεί η κατανάλωση άρα και η παραγωγή - ανάπτυξη. 

Επίσης θα εκμηδενιστεί η φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή.

* Πριμοδότηση της πρωτογενούς παραγωγής και σύνδεση της με την εγχώρια κατανάλωση (τουρίστες, μόνιμοι κάτοικοι) π.χ. κερκυραϊκό λάδι αποκλειστικά στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και όχι εισαγόμενα υποκατάστατα αμφίβολης ποιότητας.

* Επειγόντως χώροι στάθμευσης στις παρυφές της Πόλης και δημιουργία Δημοτικής ή κοινωνικά ελεγχόμενης συγκοινωνίας όλο το 24ωρο προς το κέντρο και αντιστρόφως.

* Αθλητικές υποδομές στο Νησί και σύνδεση τους με τον Τουρισμό και για επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν.

* Εξάντληση των σύγχρονων μεθόδων διαχείρισης αποβλήτων χωρίς φαραωνικά εργοστάσια. Ανακύκλωση, επανάχρηση, μονάδες κομποστοποίησης, διαλογή στη πηγή. Πράσινα σημεία κ.ά. 

* Επιτέλους εκμετάλλευση των τεράστιων  ποσοτήτων ομβρίων υδάτων για παροχή ποιοτικού ύδατος με επάρκεια.

* Λιμάνι στα δυτικά, οδικό άξονα προς τα ανατολικά του νησιού,

 προγραμματισμός για ζεύξη στα Β.Α. στου νησιού της Κέρκυρας με την απέναντι ακτή και έτσι μελλοντική καταλυτική αλλαγή ''αιώνιας'' ανάπτυξης. ( εξεύρεση πόρων από ευρωπαϊκά προγράμματα).

* Μεταφορά με υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου  από τη Θεσπρωτία στην Κέρκυρα για την μείωση του κόστους διαβίωσης και του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων.

* Κατάργηση όλων των αναγκαστικών μέτρων, πλειστηριασμών, κατασχέσεων, δέσμευσης λογαριασμών για χρέη  και άλλα που δημιουργήθηκαν από 2010 με το πρώτο μνημόνιο και την δανειακή σύμβαση μέχρι και σήμερα χωρίς ευθύνη των Συμπολιτών επαγγελματιών ή μη.

* Αναπτυξιακή τράπεζα που να έχουν πρόσβαση στην δανειοδότηση οι πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις που θα έπρεπε η Πολιτεία να ευνοεί σκανδαλωδώς υπέρ της ανάταξης της Εθνικής οικονομίας.

* Μη υποχρεωτική αποδοχή των πιστωτικών καρτών στις επιχειρήσεις για μικροποσά.

* Κλαδικές πολιτικές με γνώμονα την εκμετάλλευση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε τομέα και περιοχής, βλέπε Κέρκυρα. Βότανα, ειδικές ποικιλίες οπωροκηπευτικών,  βούτυρου Κερκύρας, γραβιέρας και άλλων που τείνουν να εξαφανιστούν.

* Κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας και εξασφάλιση της με εθνικοποιημένο πυλώνα και γνώμονα μόνο την προστασία των νοικοκυριών ,της παραγωγής και εν τέλει της Ανάπτυξης.

Τέλος

 * Τοπική Στρατηγική ανάπτυξης μακροχρόνια που να είναι μέρος του Εθνικού σχεδιασμού με Πολεοδομική οργάνωση και περιβαλλοντική προστασία και αειφορία  !!  

  *** Περιμένουμε τις απαντήσεις σας και την υπογραφή σας ότι θα αγωνιστείτε για τα παραπάνω. Σε αντίθετη περίπτωση δεν νομίζουμε ότι οι Συνάδελφοι μας θα σας επικροτήσουν με την ψήφο τους. 

Μετά τιμής

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο

Αλέξανδρος Λιτσαρδόπουλος - Πρόεδρος

Αντώνιος Δημησιάνος - Αντιπρόεδρος

Γιάννης Κότσης - Γενικός Γραμματέας

Χρήστος Κόκκαλης -  Ταμίας

Σπυρίδων Ζηνιάτης -  Μέλος

Γρηγόριος Μακαρίκας - Μέλος

Μάριος Τσαγκαράκης -  Μέλος