Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκίνησε άμεσα η αποκατάσταση των ζημιών από τη φωτιά στον Αη Γιώργη του Παλαιού Φρουρίου

Φωτιά
16 Ιουνίου 2023 / 13:58
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Άμεση η αντίδραση του Υπουργείου Πολιτισμού και της Εφορείας Αρχαιοτήτων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ξεκίνησαν μετά από ελάχιστα 24ωρα οι εργασίες αποκατάστασης του κατεστραμένου τμήματος της στέγης του Ναού Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Φρούριο, όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά από κεραυνό την περασμένη Δευτέρα. 
Η πυρκαγιά που ξέσπασε με μια ξαφνική μπόρα το μεσημέρι, κατέστρεψε περίπου 70 από τα 500 τ.μ. της στέγης του ιστορικού Ναού του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Φρούριο. 

Ήταν μια δύσκολη φωτιά, δεδομένου ότι το ύψος της στέγης φθάνει στα 15μ. και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας με ειδικά καλαθοφόρα οχήματα επιχειρούσαν αρκετές ώρες.

Ωστόσο από τα πρώτα λεπτά είχαν απομακρυνθεί τα κειμήλια και τα ιστορικά αντικείμενα που βρίσκονταν εντός του Ναού λόγω της έκθεσης του Κωνσταντίνου Θεοτόκη. 

«Ευχαριστώ» από Στ. Γκίκα

Ο υποψήφιος βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας δημοσίευσε φωτογραφίες από την ώρα των εργασιών και σημειώνει: «Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου Πολιτισμού και της τοπικής μας Εφορείας Αρχαιοτήτων, εγκαταστάθηκε σε χρόνο ρεκόρ ο εργολάβος και ξεκίνησε σήμερα η αποκατάσταση της στέγης του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου.

Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου, αλλά για την τοπική μας Εφορεία Αρχαιοτήτων για τις άμεσες ενέργειές τους για την επισκευή του ΙΝ Αγίου Γεωργίου. Πέραν της επισκευής της στέγης, θα ελεγχθούν τα συστήματα πυρανίχνευσης και πυροπροστασίας και προφανώς θα τοποθετηθεί Αλεξικέραυνο.

Εφόσον εξελιχθούν όλα ομαλά, πολύ σύντομα θα ανοίξει και πάλι για το κοινό ο εμβληματικός Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου στο Π. Φρούριο.»

 


 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.