Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Ομάδα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ για τις υποσχέσεις Μητσοτάκη περί ΕΚΑΒ

Ομάδα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ
14 Ιουνίου 2023 / 12:18

«Μιλάει για σχέδιο «πρόσβασης» του ΕΚΑΒ σε 7-10΄ ξέροντας ότι τα όσα υπόσχεται θα μείνουν πάλι υποσχέσεις»

ΚΕΡΚΥΡΑ (Ομάδα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ). Η ΝΔ πιστή στο Κυβερνητικό πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, υποσχέθηκε μετά τα 3 τραγικά περιστατικά απώλειας ζωών λόγω καθυστερημένης ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ, τη σύμβαση- ενοικίαση ιδιωτικών ελικοπτέρων(!) για να καλύψει τα κενά.

Τόλμησε μάλιστα να μιλήσει για σχέδιο «πρόσβασης» του ΕΚΑΒ σε 7-10΄ ξέροντας ότι για άλλη μια φορά τα όσα υπόσχεται θα μείνουν πάλι υποσχέσεις.

Δε ξεχνάμε φυσικά ότι αντίστοιχους χρόνους άλλωστε είχε υποσχεθεί και στη δασοπυρόσβεση το 2019 και μάλιστα παρά τις τότε δηλώσεις ότι θα έσβηναν τις φωτιές σε 5λεπτά, ακολούθησαν πυρκαγιές που έκαιγαν επί μέρες, αν όχι βδομάδες,

Όπως υποσχέσεις άλλωστε έμειναν και τόσα άλλα στην Υγεία, παρά την πανδημία και την πρωτιά σε νεκρούς σε όλη την Ευρώπη.

Και όλα αυτά, ενώ ήδη την προηγούμενη 4ετία η ΝΔ έδωσε τα «διαπιστευτήρια» της, με ακριβά δωράκια σε ιδιώτες στις διακομιδές, καθώς ιδιωτικά ασθενοφόρα ανέλαβαν και τα εξιτήρια από τα νοσοκομεία, με πολλαπλάσιο κόστος σε σχέση με τη διαχείριση από το δημόσιο και χωρίς κανένα όφελος σε αποτελεσματικότητα για τους ασθενείς.

Η παραχώρηση του δευτερογενούς έργου του ΕΚΑΒ σε ιδιώτες, παρά των πακτωλό σκορπισμένων χρημάτων, δε βελτίωσε πάραυτα τη διαθεσιμότητα ασθενοφόρων και το χρόνο πρόσβασης στα επείγοντα. Απλά γιατί 500 θέσεις ΕΚΑΒιτών που έφυγαν με σύνταξη, δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ. Η δήθεν δέσμευση περί προκήρυξης θέσεων είναι 2 χρόνια τώρα στα χαρτιά.

Η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης, απέναντι στους θανάτους και στις εγκληματικές ελλείψεις στο ΕΚΑΒ απαντάνε προκλητικά με δηλώσεις όπως “Υπάρχει όμως μια κατατεθειμένη λαϊκή αποδοχή της τάξεως του 40% πριν 10 μέρες”. Και “Αυτά έχουν κριθεί”.

Έχουν;

Σε μερικές μέρες, υπάρχει μια δεύτερη ευκαιρία, για να μπει φρένο στην κατηφόρα του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα και πανελληνίως.

Υπάρχει μια δεύτερη ευκαιρία να μη σκορπίζονται λεφτά σε ημέτερους, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Στο χέρι μας είναι για τις ίδιες μας τις ζωές.

Ομάδα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας