Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Αρένα» το Δημ. Συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας (video) - Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Δημοτικό Συμβούλιο
14 Ιουνίου 2023 / 09:46
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ασπιώτης, Βάρελης, Πουλιάσης ζητούν την παραίτηση του Προέδρου του Δημ. Συμβουλίου και δημόσια συγγνώμη από τον Δήμαρχο Γιώργο Μαχειμάρη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε «αρένα» μετατράπηκε η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού  Συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας το βράδυ της Δευτέρας, με επεισόδια που δεν αρμόζουν στο κορυφαίο θεσμικό οργάνου του Δήμου. Η διαφωνία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου με Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης κατέληξε σε ρίψη ...τραπεζιών και μικροφώνων.

Μάλιστα η live μετάδοση της συνεδρίασης αμέσως διακόπηκε και την ώρα που εκτυλίσονταν τα έκτροπα «έπεσε κάρτα». Οι επίμαχες σκηνές έχουν καταγραφεί ωστόσο από κινητό και αναρτήθηκαν στη σελίδα του FB "Το Βήμα της Βόρειας Κέρκυρας".

Η καταγγελία Ασπιώτη, Βάρελη, Πουλιάση

Οι υπογράφοντες το παρόν, καταγγέλλουμε τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας Γιώργο Μαχειμάρη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Παπαδάτο για την απαράδεκτη, παράτυπη, βάναυση, κακότροπη, τοξική, αντιδημοκρατική και αντιθεσμική συμπεριφορά τους, που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της δημόσιας δια ζώσης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας στις 12 Ιουνίου 2023.

Συγκεκριμένα στην εν λόγω συνεδρίαση ο δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής της παράταξης ‘’ΒΟΡΡΑΣ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ’’, Σπύρος Βάρελης, ζήτησε σύμφωνα με το νόμο και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού συμβουλίου να τεθεί σε ψηφοφορία πρόταση που αφορούσε τον τρόπο χρηματοδότησης για την στήριξη της Ύδρευσης στη Βόρεια Κέρκυρα.

Την εν λόγω πρόταση, επειδή ήταν αντίθετη με όσα πρότεινε ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του ΔΣ, παράτυπα, αντιθεσμικά και καταπατώντας το νόμο και τον Κανονισμό  Λειτουργίας, αρνήθηκε να τη θέσει σε ψηφοφορία!

Τότε ο Σπύρος Βάρελης πλησίασε το Προεδρείο επιμένοντας  η πρότασή του να τεθεί σε ψηφοφορία. Τότε ο Δήμαρχος Γ. Μαχειμάρης κραυγάζοντας σηκώθηκε και πέταξε με δύναμη το τραπέζι της συνεδρίασης πάνω στον Σπ. Βάρελη, ο οποίος κινδύνεψε να τραυματιστεί σοβαρά! Αμέσως μετά συνεχίζοντας να φωνάζει με ακατανόητες φράσεις, απρόκλητα εκτόξευσε το μικρόφωνό του προ τις θέσεις των δημοτικών συμβούλων. Μάλιστα ο επικεφαλής της παράταξης ‘’ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ’’ Σπύρος Ασπιώτης, την τελευταία στιγμή απέφυγε το μικρόφωνο να τον κτυπήσει στο κεφάλι!

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ., αντί να παρέμβει προκειμένου να συμμορφώσει το Δήμαρχο, για την έκνομη συμπεριφορά του, λαμβάνοντας τα δέοντα μέτρα, προκλητικά αδιαφόρησε. Έτσι για   ακόμη μια φορά απαξίωσε  το ρόλο του ως Πρόεδρου του ΔΣ και συνέβαλε στην υπονόμευση της θεσμικής και δημοκρατικής λειτουργίας του κορυφαίου οργάνου του Δήμου.

Μετά τα παραπάνω, τα οποία οφείλουμε να καταστήσουμε γνωστά στο λαό της Βόρειας Κέρκυρας και όχι μόνο, ΖΗΤΟΥΜΕ:

  1. Την παραίτηση του Προέδρου του ΔΣ του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας Παναγιώτη Παπαδάτου, ο οποίος εμφανώς αδυνατεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του και στην θεσμική του ιδιότητα υπακούοντας αποκλειστικά και μόνο στις προσταγές του Δημάρχου Γ. Μαχειμάρη, ανεξάρτητα αν αυτές είναι παράτυπες, αντιδεοντολογικές και αντιαυτοδιοικητικές. υποβαθμίζοντας έτσι στον έσχατο βαθμό τη λειτουργία του Δ.Σ..
  2. Την δήλωση δημόσιας συγνώμης του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας Γιώργου Μαχειμάρη για την εν γένει απρεπή συμπεριφορά του στη συνεδρίαση του Δ.Σ. αλλά και την απαράδεκτα επιθετική, επικίνδυνη και αντιδεοντολογική συμπεριφορά του εναντίον του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής Παράταξης Σπύρου Βάρελη.

Επιπρόσθετα ζητούμε:

  1. Να ενημερώσει ο Δήμαρχος το λαό της Βόρειας Κέρκυρας γιατί με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες και με έκπτωση μόνο 0,33% (!!!) διέθεσε σε εργολάβο το ποσό 1.050.000 ευρώ για την μεταφορά των απορριμμάτων στην Πάλαιρο;
  2. Τέλος κάθε αρμόδια αρχή, όπως αυτή της Δημόσιας Διαφάνειας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου, και του Ελεγκτή Νομιμότητας, να προβεί σε οικονομικό έλεγχο για τις δημόσιες δαπάνες για τα απορρίμματα, για τις αδιαφανείς κατατμήσεις έργων αλλά και για τις έκνομες καταβολές δημοσίου χρήματος στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Εμείς απαιτούμε Διαφάνεια, Νομιμότητα και Προάσπιση των συμφερόντων του λαού της Βόρειας Κέρκυρας παντού!

Δηλώνουμε δε ότι θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ανυποχώρητα γι αυτά!

Κέρκυρα 13 Ιουνίου 2023

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Σπύρος Ασπιώτης, Σπύρος Βάρελης, Σταμάτης Πουλιάσης

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.