Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κατασβέστηκε η φωτιά στον Ναό Αγ. Γεωργίου του Παλαιού Φρουρίου

Φωτιά
12 Ιουνίου 2023 / 19:02
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Καταστράφηκαν περίπου 70 τμ της στέγης του ιστορικού Ναού

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Περίπου 70 από τα 500 τ.μ. της στέγης του ιστορικού Ναού του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Φρούριο καταστράφηκαν από πυρκαγιά, που ξέσπασε με την ξαφνική μπόρα το μεσημέρι, περίπου στις 15:30, πιθανότατα από κεραυνό. 

Ήταν μια δύσκολη φωτιά καθώς δεν υπήρχαν σκάλες κατάλληλες για το ύψος της στέγης που φθάνει τα 15 μέτρα, σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής Νίκο Κολοβό. Ωστόσο από τα πρώτα λεπτά είχαν απομακρυνθεί τα κειμήλια και τα ιστορικά αντικείμενα που βρίσκονταν εντός του Ναού λόγω της έκθεσης του Κωνσταντίνου Θεοτόκη. 

Ισχυρές δυνάμεις επιχείρησαν στο σημείο για πάνω από δύο ώρες και κατάφεραν να τιθασεύσουν τις φλόγες και να εμποδίσουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς στο μνημείο. Οι ζημιές περιορίστηκαν στο 1/6 περίπου της στέγης.

Συμμετείχαν 18 άνδρες και 8 οχήματα της Πυροσβεστικής καθώς επίσης τέσσερα οχήματα και ένα καλαθοφόρο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας.   

 

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.