Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αντικυβερνήτης AHEPA Ελλάδος ο Νίκος Δημητρόπουλος

ΑΧΕΡΑ Κέρκυρας
12 Ιουνίου 2023 / 11:09

"Το τμήμα της Κέρκυρας για ακόμα μια χρονιά αναδείχθηκε στα κορυφαία της Ελλάδος έχοντας τις περισσότερες δράσεις από κάθε άλλο τμήμα της, συνολικά 30 μέσα σε διάστημα 10 μηνών"

ΚΕΡΚΥΡΑ (AHEPA Κέρκυρας). Με σπουδαίες διακρίσεις για το τμήμα Αχέπα της Κέρκυρας ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 24ου πανελληνίου ετήσιου συνεδρίου της ομογενειακής οργάνωσης Αχέπα που πραγματοποιήθηκε στη Ναύπακτο και ήταν το πολυπληθέστερο στην ιστορία της οργάνωσης.

Το τμήμα της Κέρκυρας για ακόμα μια  χρονιά αναδείχθηκε στα κορυφαία της Ελλάδος έχοντας τις περισσότερες δράσεις από κάθε άλλο τμήμα της, συνολικά 30 μέσα σε διάστημα 10 μηνών! 

Δράσεις που είχαν προσανατολισμό στις αρχές της Αχέπα συμβάλλοντας σημαντικά στη τοπική κοινωνία και σε φορείς της που είχαν της ανάγκη υποστήριξης και ενίσχυσης.                                                                                                                     

Επίσης, ο επί μια τριετία Γενικός Γραμματέας της οργάνωσης Νίκος Δημητρόπουλος, πρώην πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του τμήματος της Κέρκυρας εξελέγη ομόφωνα και παμψηφεί αντικυβερνήτης της οργάνωσης όντας πλέον ο νεότερος ηλικιακά που καταλαμβάνει το συγκεκριμένο αξίωμα στην ιστορία της οργάνωσης.                        

Η ορκωμοσία του νέου διοικητικού συμβουλίου πραγματοποιήθηκε σε πανηγυρική ατμόσφαιρα από τον Ύπατο Πρόεδρο της οργάνωσης Τζίμμυ Κόκοτα, ενώ τις εργασίες της πρώτης μέρα του συνεδρίου άνοιξε ο Αμερικανός Πρεσβευτής της Ελλάδος και μέλος της Αχέπα Γιώργος Τσούνης, ο οποίος εξήρε το έργο και τη σπουδαιότητα της οργάνωσης τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αμερική αναφέροντας ότι η οργάνωση έχει συμβάλλει σημαντικά στο να είναι αυτή τη στιγμή οι Αμερικανοελληνικές σχέσεις πιο ουσιαστικές και θερμές από ποτέ.     

Το συνέδριο, στο οποίο υπήρξε δεκαμελής συμμετοχή από το τμήμα της Κέρκυρας με επικεφαλής το πρόεδρο του τμήματος Γιάννη Κοντοστάνο, χαιρέτησε εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης ο γενικός γραμματέας απόδημου Ελληνισμού Γιάννης Χρυσουλάκης και το παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης δυτικής Ελλάδος, βουλευτές του νομού Αιτωλοακαρνανίας, ο μητροπολίτης Αιτωλοακαρνανίας καθώς και Δήμαρχοι Αγρινίου, Μεσολλογίου, Ναυπάκτου και Θέρμου.             

Το συνέδριο οριοθέτησε το πλαίσιο και τους στόχους δραστηριοτήτων τη οργάνωσης για την προσεχή τριετία και παράλληλα ολοκλήρωσε την ατζέντα των θεμάτων που θα τεθούν από την Ελληνική περιφέρεια 25 στο παγκόσμιο συνέδριο της οργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στο Λας Βέγκας.

Το τμήμα της Κέρκυρας θα εκπροσωπηθεί εκεί από 3 μέλη του με επικεφαλής το νεοεκλεγέντα  αντικυβερνήτη της οργάνωσης Δρ. Νίκο Δημητρόπουλο.