Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ψάχνουν τρόπο να συντομεύσει το ταξίδι Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα

ΟΕΒΕ
17 Ιανουαρίου 2017 / 14:49

Η συζήτηση των Κερκυραίων επαγγελματιών με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (Ο.Λ.ΚΕ.)

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση εργασίας μετά από πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ε.Β.Ε. Κέρκυρας, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΚΕ Σπύρο Στεφανίδη την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου.
Στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΟΕΒΕ Κέρκυρας Κώστας Κιτσάκης και ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ιόνιας Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Σπύρος Τριανταφύλλου
Τη συζήτηση μονοπώλησαν δύο θέματα:

Νέα πύλη εισόδου του Λιμένα Κέρκυρας

Ο πρόεδρος του ΟΛΚΕ ενημέρωσε για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών ολοκλήρωσης της νέας πύλης εισόδου του λιμένα Κέρκυρας καθώς και του κόμβου μπροστά από αυτήν, οι οποίες θα έχουν ολοκληρωθεί έως τον Μάρτιο του 2017 και θα αποδοθούν σε χρήση. Το έργο αυτό είναι σημαντικό διότι επιτρέπει στους επισκέπτες της Κέρκυρας είτε μέσω των ακτοπλοϊκών γραμμών, είτε επισκεπτών των κρουαζιερόπλοιων την άμεση πρόσβαση στην πόλη και ιδιαίτερα στο ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας, και επίσης διευθετεί ζητήματα λειτουργικότητας εντός του λιμένα.

Μείωση του χρόνου της ακτοπλοϊκής γραμμής Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας.

Ο πρόεδρος του ΟΛΚΕ ανέλυσε τους λόγους που δυστυχώς ακόμα και σήμερα η γραμμή Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας διαρκεί περίπου 2 ώρες και ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία των εμπλεκομένων φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θα πρέπει να πειστούν οι πλοιοκτήτες των πλοίων της γραμμής ότι η μείωση του χρόνου της ακτοπλοϊκής γραμμής που μπορεί να αυξηθεί με την αύξηση της ταχύτητας πλεύσης θα είναι προς όφελος και των πλοιοκτητών και την κερκυραϊκής οικονομίας δεδομένου ότι θα φέρει την Κέρκυρα εγγύτερα με τις οδικές αρτηρίες της Εγνατίας και την Ιόνιας οδού και θα αυξήσει την επισκεψιμότητα του νησιού.
Τέλος, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί μία εκ νέου συνάντηση στις αρχές Φεβρουαρίου με αντικείμενο την ενημέρωση σχετικά με τους τρόπους που μπορεί να ενισχυθεί η σύνδεση της Κέρκυρας με τα λιμάνια της Ιταλίας, που τα τελευταία χρόνια η κίνηση βαίνει μειούμενη.