Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίσκεψη της Sarah McCarthey στο Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας

Ιόνιο Πανεπιστήμιο
18 Μαΐου 2023 / 19:14

Η καθηγήτρια Sarah McCarthey εξέφρασε τον θαυμασμό της για το έργο που διεξάγεται στο Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας και επαίνεσε την τεχνογνωσία και το υψηλό επίπεδο του διδακτικού προσωπικού και των ερευνητών

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ). Η καθηγήτρια Sarah McCarthey, Πρόεδρος του Τμήματος Προγραμμάτων Σπουδών και Διδασκαλίας του Κολλεγίου Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Illinois Urbana-Champaign, επισκέφθηκε το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Η επίσκεψη αποτελεί συνέχεια της εξελισσόμενης ερευνητικής συνεργασίας με ένα από τα κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια στους τομείς της Πληροφορικής και της Εκπαίδευσης.

Κατά την επίσκεψή της, η καθηγήτρια Sarah McCarthey ξεναγήθηκε στους χώρους του τμήματος Πληροφορικής, συνομίλησε με καθηγητές και ερευνητές, περιηγήθηκε στους εργαστηριακούς χώρους και στις αίθουσες διδασκαλίας όπου της δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσει και με φοιτητές πληροφορικής. Στη συνέχεια, στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των κοινών ενδιαφερόντων των δύο πλευρών με κυρίαρχα τα ζητήματα εκπαίδευσης μελλοντικών εκπαιδευτικών πληροφορικής, του ρόλου της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση και της έρευνας στον τομέα της νευροεκπαίδευσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο το Κολλέγιο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Illinois όσο και το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου έχουν δομήσει και προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας μελλοντικών εκπαιδευτικών πληροφορικής. Το γεγονός αυτό έδωσε την ευκαιρία για περαιτέρω διερεύνηση οδών συνεργασίας, ανταλλαγής γνώσεων και καλών πρακτικών, μιας και η καθηγήτρια Sarah McCarthey έχει την ευθύνη του προγράμματος για το Πανεπιστήμιο Illinois και ο επίκουρος Καθηγητής Σπύρος Δουκάκης, μέλος του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας, έχει αναλάβει το συντονισμό του προγράμματος για το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου.


ΦΩΤΟ@ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΟΥΚΑΚΗΣ

Η καθηγήτρια Sarah McCarthey εξέφρασε τον θαυμασμό της για το έργο που διεξάγεται στο Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας και επαίνεσε την τεχνογνωσία και το υψηλό επίπεδο του διδακτικού προσωπικού και των ερευνητών. Επιπλέον, τόνισε τη σημασία της συνεχούς συνεργασίας μεταξύ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και των ευκαιριών που προκύπτουν στο εξελισσόμενο πεδίο της πληροφορικής και τον αναδυόμενο τομέα της νευροεκπαίδευσης.