Πέμπτη 13.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ολοκληρώνεται και η Β΄ Φάση του ΣΒΑΚ για την επίλυση του κυκλοφοριακού

ΣΒΑΚ
12 Μαΐου 2023 / 11:28
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Παρουσιάστηκαν όλες οι προτάσεις της διαβούλευσης προκειμένου να διατυπωθεί η οριστική πρόταση από την Ομάδα Έργου ΣΒΑΚ και τους μελετητές

Την περασμένη Δευτέρα 8/5/2023 συνεδρίασε το Δίκτυο Φορέων, μαζί με την Ομάδα Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ) για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, στo πλαίσιo της ολοκλήρωσης του Β΄ φάσης.
 
Υπενθυμίζεται ότι η Β΄ φάση που περιλαμβάνει το κοινό όραμα, τους ειδικούς στόχους, τα εναλλακτικά σενάρια διαχείρισης της κινητικότητας και την αξιολόγηση των εναλλακτικών σεναρίων, τέθηκε σε διαβούλευση με ανοικτή ημερίδα  που πραγματοποιήθηκε την 15η Δεκεμβρίου 2023, στην οποία συμμετείχαν εκτός από το Δίκτυο φορέων και την Ομάδα Εργασίας) φορείς και πολίτες, ενώ δόθηκε χρόνος για την υποβολή προτάσεων μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου 2023.
 
Στη συνεδρίαση της 8ης Μαΐου 2023, συμμετείχαν η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Μερόπη Υδραίου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος, τα μέλη της ΟΔΕ ΣΒΑΚ και από το Δίκτυο Φορέων εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Ιονίου Πανεπιστημίου, του Τεχνικού Επιμελητηρίου, της Τροχαίας, της Εφορίας Αρχαιοτήτων, του AOCTA, του Αστικού ΚΤΕΛ κ.λ.π.

Παρουσιάστηκαν αναλυτικά όλες οι προτάσεις που κατατέθηκαν στην πολύμηνη διαβούλευση (σε συνδυασμό με την πρόταση των μελετητών), προκειμένου να διατυπωθεί η οριστική πρόταση από την Ομάδα Έργου ΣΒΑΚ και τους μελετητές.  

Την παρουσίαση  έκανε ο επιστημονικός σύμβουλος του Δήμου  Άγγελος Κουλούρης. 

Η ολοκλήρωση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, αναμένεται στο άμεσο προσεχές διάστημα, προκειμένου να κατατεθεί και να λάβει τις σχετικές εγκρίσεις.

 Όπως ανέφερε η Δήμαρχος, «Είμαστε από τους πρώτους Δήμους της χώρας  που βρίσκεται στην ολοκλήρωση του  Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.     Ακρογωνιαίο λίθο στη διαδικασία ανάπτυξης του Σχεδίου,  αποτελεί το Όραμα που έχουν οι ίδιοι οι κάτοικοι για την πόλη μας. Όλοι μαζί σχεδιάσουμε την Κέρκυρα της νέας εποχής, την πόλη της ζωής, των ανθρώπινων ρυθμών και της ποιότητας ζωής».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.