Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ακυρώθηκαν οι εξετάσεις PISA στα δυο δημοτικά σχολεία της Κέρκυρας

PISA
10 Μαΐου 2023 / 11:13

Καταγγελία ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Παρέμβαση του ΔΔΕ να γίνει η ελληνική PISA στο Γυμνάσιο Αγρού παρά την στάση εργασίας των εκπαιδευτικών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ακυρώθηκαν και στα δύο δημοτικά σχολεία της Κέρκυρας οι εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα, γνωστή και ως ελληνική PISA, που πραγματοποιούνται σήμερα πανελλαδικά.

Ωστόσο μια ιδιότυπη κατάσταση διαμορφώθηκε στο Γυμνάσιο Αγρού, όπως κατήγγειλε στην «Ε» ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κέρκυρας Αχιλλέας Καπετάνιος, όπου ενώ οι καθηγητές αποφάσισαν να συμμετάσχουν στη στάση εργασίας, υπήρξε παρέμβαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να γίνουν κανονικά οι εξετάσεις.

«Όλοι οι καθηγητές του σχολείου αποφάσισαν σήμερα το πρωί να κάνουν στάση εργασίας. Ενώ είχε παρθεί απόφαση, παρενέβη ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, μετέβη στο σχολείο μαζί με άλλους δυο εκπαιδευτικούς για να σπάσει την στάση εργασίας και να γίνουν οι εξετάσεις. Είναι αντιδημοκρατική και αυταρχική μια τέτοια κίνηση», τόνισε στην «Ε» ο κ. Καπετάνιος.

Τελικά οι εξετάσεις στο σχολείο δεν ακυρώθηκαν και οι μαθητές αυτή τη στιγμή εξετάζονται στα γνωστικά αντικείμενα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών. Κανονικά επίσης διενεργούνται οι εξετάσεις και στο Γυμνάσιο Καρουσάδων με την εκκίνηση να δίνεται για τους 17 μαθητές της γ’ τάξης στις 9 το πρωί.

Στα δημοτικά

Στα δυο δημοτικά σχολεία ωστόσο που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στην ελληνική PISA οι εξετάσεις δεν έγιναν. Οι Σύλλογοι Διδασκόντων τόσο από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας όσο και από το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρκου αποφάσισαν ομόφωνα να λάβουν μέρος στη στάση εργασίας του ΣΕΠΕ και της ΑΔΕΔΥ, με αποτέλεσμα οι εξετάσεις να μην διενεργηθούν στα δυο αυτά σχολεία.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ