Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

KKE Κέρκυρας: «Δημόσιο Σύστημα Υγείας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες»

ΚΚΕ Κέρκυρας
30 Απριλίου 2023 / 20:05
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

"Η υποστελέχωση και η έλλειψη των απαραίτητων κλινικών στα νοσοκομεία όλης της χώρας είναι πολιτική επιλογή όλων αυτών που βλέπουν την υγεία με λογική κόστους/οφέλους, όλων αυτών που βλέπουν τον ανθρώπινο πόνο σαν πεδίο κερδοφορίας"

ΚΈΡΚΥΡΑ. Ανακοίνωση εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του Κομμουνιστικού Κόμματος στην οποία αναφέρεται στα προβλήματα που συναντώνται στην παροχή υπηρεσιών υγείας και περίθαλψης. Η ανακοίνωση αναφέρει συγκεκριμένα:

Το τραγικό περιστατικό του θανάτου του 28 εβδομάδων νεογνού στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας αποδεικνύει, για ακόμα μια φορά, τις τραγικές αντιφάσεις του κυρίαρχου οικονομικού συστήματος και της αδυναμίας του όχι μόνο να ικανοποιήσει τις καθημερινές λαϊκές ανάγκες αλλά και να παρέχει τις αυτονόητες, για την εποχή μας, υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης.

Την εποχή της ραγδαίας εξέλιξης των επιστημονικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων, της τεράστιας εξέλιξης της ιατρικής επιστήμης, θρηνούμε ένα ακόμη θύμα λόγω της υποταγής αυτών των εξελίξεων στο βωμό του κέρδους.

Ο θάνατος ενός βρέφους σε νοσοκομείο λόγω έλλειψης νεογνολογικής κλινικής, και λόγω αδυναμίας εύρεσης μεταφορικού μέσου, ισοδυναμεί με προδιαγεγραμμένο έγκλημα.

Παρά τις διαβεβαιώσεις όλων  των πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων όλων των συστημικών κομμάτων εξουσίας, τα γεγονότα τους διαψεύδουν.

Η υποστελέχωση και η έλλειψη των απαραίτητων κλινικών στα νοσοκομεία όλης της χώρας είναι πολιτική επιλογή όλων αυτών που βλέπουν την υγεία με λογική κόστους/οφέλους, όλων αυτών που βλέπουν τον ανθρώπινο πόνο σαν πεδίο κερδοφορίας.

Καλούμε τον κερκυραϊκό λαό να γυρίσει την πλάτη σε όλους τους τοπικούς πολιτικούς εκπροσώπους των κομμάτων, που από τη μία στηρίζουν πολιτικές που απαξιώνουν και εμπορευματοποιούν τις υπηρεσίες υγείας και από την άλλη εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την πολιτική των ίδιων των κομμάτων τους…

Μόνο ο ίδιος ο λαός, μακριά από σωτήρες και ωραία λόγια, μπορεί με τις δικές του δυνάμεις να αγωνιστεί και να διεκδικήσει ένα σύγχρονο καθολικό, δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας που θα καλύπτει τις ανάγκες του λαού με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες και εξελίξεις.
 
Γραφείο Τύπου ΤΕ Κέρκυρας ΚΚΕ
29/04/2023

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.