Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι πέντε υποψήφιοι βουλευτές του ΜέΡΑ25 στην Κέρκυρα (videos)

ΜέΡΑ25
25 Απριλίου 2023 / 13:19

Ανακοινώθηκαν τα δυο ονόματα που εκκρεμούσαν στη συμπλήρωση του ψηφοδελτίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με την ανακοίνωση δυο ακόμη ονομάτων ολοκληρώθηκε η συμπλήρωση του ψηφοδελτίου του ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ στην Κέρκυρα.

Οι πέντε υποψήφιοι στις επερχόμενες εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου παρουσιάστηκαν το πρωί της Τρίτης από τα μέλη της Εκλογικής Επιτροπής του κόμματος στο νησί, Γιώργο Ραιδεστινό και Κώστα Σπίγγο.

Το ψηφοδέλτιο που μέχρι τώρα απαρτιζόταν από την Ευαγγελία Αλεξάκη, τον Σπύρο Αρμενιάκο και τον Βασίλη Καββαδία, συμπληρώνεται από την ξενοδοχοϋπάλληλο Αγγελίνα Κοντίνη και τον συνταξιούχο λογιστή Ιωσήφ Γεωργάτο.

Όπως τονίστηκε από τα μέλη της Εκλογικής Επιτροπής πρόκειται για πρόσωπα, τα οποία προέρχονται από τον χώρο της εργασίας και των δημοκρατικών διεκδικήσεων και που τα τελευταία χρόνια έχουν ενταχθεί στο ΜέΡΑ 25 στην Κέρκυρα.



«Πυρά» Ραιδεστινού προς ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠαΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

Κατά την παρουσίαση των υποψηφίων ο κ. Ραιδεστινός εξαπέλυσε επίθεση στην ΝΔ , τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι την ώρα που η πλειονότητα της κοινωνίας αντιμετωπίζει την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια και την στεγαστική κρίση, το κυβερνών κόμμα εκτελεί συμβόλαιο για την εκτόξευση των κερδών του κεφαλαίου γίνοντας μεσίτης σε επιχειρηματικά συμφέροντα και χαρίζει πακτωλό χρημάτων σε κάθε λογής ημετέρους.

«Γι’ αυτή την απάνθρωπη πολιτική της στηρίζεται από τα ΜΜΕ, το δικαστικό μηχανισμό, κάθε είδους εξουσία, ενώ απέναντι στους πολίτες και τα κινήματα επιστρατεύει άγρια καταστολή», τόνισε χαρακτηριστικά. Στο στόχαστρό του βρέθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι υιοθετεί τους ίδιους άξονες πολιτικής με την ΝΔ, ενώ σαν κυβέρνηση πήρε μνημονιακά μέτρα, που όπως είπε, έπνιξαν τα λαϊκά στρώματα και που μέχρι σήμερα υποστηρίζει ότι καλώς τα πήρε. Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αφήνει περιθώριο για στήριξη, ανοχή και εμπιστοσύνη από τον λαό. Συνυπεύθυνο για τις αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ επισημαίνοντας ότι είναι ταυτισμένο με τη στήριξη κάθε λογής μνημονιακής κυβέρνησης.

Πρόσθεσε ότι απέναντι σε αυτή τη θλιβερή συμφωνία των μνημονιακών κομμάτων που προσπαθούν να πείσουν ότι δεν υπάρχει καμία εναλλακτική, η Αριστερά, οι δυνάμεις των κινημάτων, ο κόσμος του αγώνα έχει έρθει η ώρα να δείξει ότι τα πράγματα μπορούν να είναι και αλλιώς. «Σε αυτή την κατεύθυνση συγκροτήθηκε ένα μέτωπο το οποίο αποτελείται από το ΜέΡΑ 25, της Λαϊκής Ενότητας-Ανυπότακτη Αριστερά, από εκατοντάδες ανένταχτους ανθρώπους της Αριστεράς και των κινημάτων για τη διαμόρφωση ενός πολιτικού ρεύματος ρήξης και ανατροπής», συμπλήρωσε ο κ. Ραιδεστινός επισημαίνοντας ότι φιλοδοξία του ΜέΡΑ 25 είναι να συγχωνεύσει και να εμπνεύσει όλο το χώρο της Αριστεράς και όλους όσοι θεωρούν ότι δεν χωρούν μέσα στα μνημόνια.

Οι θέσεις του ΜέΡΑ25

Στις θέσεις του κόμματος συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων η άμεση κατάργηση του Χρηματιστήριου Ενέργειας και ρήτρας αναπροσαρμογής, κοινωνικοποίηση ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ ΑΔΜΗΕ και επανασύσταση της ενιαίας ΔΕΗ, αυξήσεις και αυτόματη τιμαριθμική προσαρμογή του κατώτατου μισθού, συντάξεων και επιδομάτων, κούρεμα χρεών υπερχρεωμένων μικρομεσαίων και φτωχότερων λαϊκών νοικοκυριών, παύση κατασχέσεων και πλειστηριασμών, εξώσεων σε λαϊκές κατοικίες, άμεση κατάρτιση του ΗΡΑΚΛΗ και Ίδρυση Δημόσιας δημόσιας επιχείρησης διαχείρισης κόκκινων δανείων και νέου Οργανισμού Κοινωνικής Στέγης.



Μύθοι και αλήθειες

Από τη πλευρά ο κ. Σπίγγος αναφέρθηκε στους μύθους και τις αλήθειες για το ΜέΡΑ 25 επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι δεν απεργάζεται το grexit, αντίθετα είναι το μόνο ευρωπαϊκό κόμμα ως DIEM25, που συμμετέχει στις εθνικές εκλογές και ότι διαθέτει ένα ολόκληρο πρόγραμμα με βάση το οποίο θα μπορούσε να κυβερνήσει εάν ο ίδιος ο λαός πυκνώσει τη συμμετοχή του στη δημοκρατική διαδικασία.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ