Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κάλεσμα Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημ. Συμβούλιο για τα θέματα Αλύπας και Βίδο

Αλύπα
24 Απριλίου 2023 / 10:41

Προς όλους τους Κερκυραίους για να ακούσουν, να παρέμβουν, να συμμετάσχουν στη συζήτηση και τις αποφάσεις των δύο αυτών θεμάτων

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ). Στο σημερινό (24/04/2023) Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητηθούν τα πολύ σοβαρά θέματα του Βίδο και του λιμανιού της Αλύπας.

Η συζήτηση αφορά δύο δημόσιες υποδομές που διαχρονικά απαξιώθηκαν και απαξιώνονται για να δοθούν τελικά για εκμετάλλευση στους ιδιώτες με τα γνωστά αποτελέσματα.

Στην περίπτωση του Βίδο η ιδιωτικοποίηση επιδιώκεται με μία παρελκυστική λογική που τελικά θα αφήσει ως κύριο και ίσως μόνο χρήστη του νησιού τον γνωστό πολυεθνικό ξενοδοχειακό όμιλο.

Στην Αλύπα επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά ότι οι ιδιωτικοποιήσεις γίνονται με γνώμονα την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κερδοφορία των επενδυτών και όχι την εξυπηρέτηση των αναγκών των εργαζόμενων και των επαγγελματιών.

Οι δημόσιες υποδομές είναι φτιαγμένες με τα λεφτά του ελληνικού και του κερκυραϊκού λαού και θα έπρεπε να αποτελούν λαϊκή περιουσία.

Καλούμε και τους άμεσα ενδιαφερόμενους αλλά και όλο τον κερκυραϊκό λαό στη σημερινή συνεδρίαση στις 19:00 στο Μον Ρεπό ώστε να ακούσουν, να παρέμβουν, να συμμετάσχουν στη συζήτηση και τις αποφάσεις των δύο αυτών θεμάτων.