Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκίκας: «Εγκρίθηκαν 3.836 άδειες διαμονής πολιτών τρίτων χωρών για εποχική απασχόληση»

Γκίκας
12 Απριλίου 2023 / 21:26
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το ανώτατο όριο αδειών διαμονής καθορίστηκε στις 3.836 θέσεις με την δυνατότητα να αυξηθεί κατά 10% σε περίπτωση απρόβλεπτων ή έκτακτων συνθηκών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής της ΝΔ στην Κέρκυρα Στ. Γκίκας, δημοσιεύθηκε σήμερα από την Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής η Κοινή Υπουργική Απόφαση σχετικά με τον καθορισμό του ανώτατου αριθμού των αδειών διαμονής για εργασία πολιτών τρίτων χωρών για τα έτη 2023 – 2024, όπου προβλέπονται για πρώτη φορά θέσεις εργασίας για εποχική απασχόληση στον τομέα του τουρισμού.

Για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το ανώτατο όριο αδειών διαμονής καθορίστηκε στις 3.836 θέσεις με την δυνατότητα να αυξηθεί κατά 10% σε περίπτωση απρόβλεπτων ή έκτακτων συνθηκών.

Συγκεκριμένα οι ειδικότητες:

Bοηθοί κουζίνας και λαντζέρηδες σε τουριστικές επιχειρήσεις, καθαριστές ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων, κηπουροί / συντηρητές χώρων πρασίνου σε τουριστικές επιχειρήσεις, αρχιμάγειρες ξένης κουζίνας σε τουριστικές επιχειρήσεις, αχθοφόροι ξενοδοχείων, βοηθητικό πλήρωμα σκαφών αναψυχής, εμψυχωτές τουρισμού, συντηρητές / καθαριστές πισίνας σε τουριστικές επιχειρήσεις και εργάτες υπηρεσιών αποσκευών αεροδρομίου.

Ο βουλευτής δήλωσε επιπλέον:

«Ευχαριστώ τα συναρμόδια Υπουργεία  για την έκδοση της απόφασης που αφορά στην δυνατότητα εποχικής απασχόλησης πολιτών τρίτων χωρών στον κλάδο του τουρισμού.  Η Κυβέρνησή μας διέβλεψε έγκαιρα  τις αυξημένες ανάγκες  σε προσωπικό των εποχικών επιχειρήσεων που δεν μπορούν να καλυφθούν από την εγχώρια αγορά εργασίας και ενέκρινε 3.836 θέσεις για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Η συμβολή του Τουρισμού στην Οικονομία της Κέρκυρας είναι εξόχως σημαντική και η απόφαση αυτή θα δώσει την δυνατότητα στις επιχειρήσεις των νησιών μας να λειτουργήσουν απρόσκοπτα.»
 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.