Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Πορθμείων Εσωτερικού

Σωματείο Ναυτεργατών
12 Απριλίου 2023 / 14:04

Σωματείο Ναυτεργατών: «Θετική εξέλιξη, δεν εφησυχάζουμε και δεν παραιτούμαστε από τα υπόλοιπα αιτήματα μας»

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ). Κατόπιν ενημέρωσης από την Πανελλήνια ναυτική ομοσπονδία, υπογράφηκε μνημόνιο συμφωνίας με την ένωση πορθμείων εσωτερικού, που αφορά την κατάρτιση και υπογραφή της ΣΣΕ πορθμείων εσωτερικού.



Τα τρία σημεία του μνημονίου, αφορούν αιτήματα του σωματείου μας που επιδόθηκαν στον ΓΓ της ΠΝΟ κατά την διάρκεια της επίσκεψης  του στα πλοία των τοπικών πορθμειακών γραμμών και τα οποία  ικανοποιήθηκαν, σχετικά με αύξηση του μισθού ενεργείας 6% για το 2023 και 5% για το 2024, την σαφή αναφορά ότι η εξόφληση των αποδοχών θα γίνεται κάθε τέλος ημερολογιακού μηνός, επειδή παρατηρούσαμε μεγάλη καθυστέρηση της πληρωμής από εταιρείες στις τοπικές γραμμές και η εξαίρεση στη ΣΣΕ για την ωριαία διακοπή που αφορούσε μόνο την γραμμή Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα, από 1/11/2023 θα ισχύει και για την γραμμή Λευκίμμη – Ηγουμενίτσα.

Δεδομένης της κατάστασης και των καθυστερήσεων που επικρατούν μέχρι τώρα στις υπογραφές ΣΣΕ, η εξέλιξη είναι θετική, δεν εφησυχάζουμε και δεν παραιτούμαστε από τα  υπόλοιπα αιτήματα μας τα οποία διεκδικούμε σε διαρκή επικοινωνία με την ΠΝΟ.   
 
 
 
                                                    ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
 
 
                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Α΄
 
 
   ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ                               ΖΕΡΒΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣ