Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τελεσίγραφο της εταιρείας στο λιμάνι Αλύπας για το χαράτσι στους επαγγελματίες

Χαράτσι
11 Απριλίου 2023 / 14:27

Εκβιαστική κίνηση της εταιρείας στην αρχή του τουριστικής σεζόν - Το θέμα αναλαμβάνουν οι δικηγόροι

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το μαχαίρι στο λαιμό βάζει σε Δήμο και επαγγελματίες η εταιρεία που έχει μισθώσει το τουριστικό καταφύγιο της Αλύπας, με τις νέες απαιτήσεις που προβάλλει για "καπέλο" 5 ευρώ ανά πελάτη των τουριστικών σκαφών.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας στη σημερινή του συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Πάνο Βαρούχα, παρέμεινε αμετακίνητος για το επίμαχο θέμα της δυσβάσταχτης οικονομικής απαίτησης, χωρίς προειδοποίηση και ενώ τον Νοέμβρη είχε διαβεβαιώσει ότι όλα θα κυλήσουν και φέτος ομαλά.

Σημειώνεται ότι χθες δεν παρευρέθηκε στην προγραμματισμένη συνάντηση στο Δημαρχείο, λόγω του πλήθους των επαγγελματιών που διαμαρτύρονταν.

Ο Πάνος Βαρούχας τον ενημέρωσε για την καταγγελία των επαγγελματιών και επεσήμανε ότι τέτοιες χρεώσεις δεν προβλέπονται από τους όρους της σύμβασης που έχουν υπογραφεί μεταξύ τους, με την εταιρεία να αντιτείνει ότι οι νομικοί της σύμβουλοι έχουν άλλη άποψη...

Τη συζήτηση του θέματος αναπόφευκτα θα αναλάβουν οι δικηγόροι. Στο μεταξύ η κίνηση του επενδυτή να προβάλλει αυτές τις απαιτήσεις λίγο πριν το ξεκίνημα της σεζόν, εκβιάζει τόσο τους επαγγελματίες όσο και τον Δήμο, καθώς οποιαδήποτε νομική ενέργεια θα είναι χρονοβόρα, τη στιγμή που τα τουριστικά σκάφη ετοιμάζονται να λύσουν τους κάβους και να ξεκινήσουν να δουλεύουν. 

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο της "Ε"

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ