Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνελήφθη αλλοδαπός με 90 πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Σύλληψη
07 Απριλίου 2023 / 10:14
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα

ΚΕΡΚΥΡΑ. 90 πακέτα λαθραίων τσιγάρων βρέθηκαν στην κατοχή αλλοδαπού, ο οποίος συνελήφθη χθες από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ. 

Ειδικότερα, ο αλλοδαπός εντοπίστηκε στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων και συνελήφθη, καθώς, τα πακέτα που βρέθηκαν στην κατοχή του δεν έφεραν την ειδική ταινία καταβολής φόρου κατανάλωσης καπνού και λοιπών δασμών του Ελληνικού Δημοσίου.

Η προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας, στο πλαίσιο της οποίας, τα λαθραία τσιγάρα θα αποσταλούν στις αρμόδιες Τελωνειακές Υπηρεσίες, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.