Κυριακή 14.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προκήρυξη Μαθητικού Διαγωνισμού Ποίησης

Ποίηση
06 Απριλίου 2023 / 13:58

Από το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας και την ΕΛΜΕ Κέρκυρας με τη στήριξη της Ένωσης Γονέων και του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ)

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΕΛΜΕ Κέρκυρας). Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας και η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη γέννηση και 100 από το θάνατο του Κωνσταντίνου Θεοτόκη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και δράσεων που υλοποιούν για να τιμήσουν τον μεγάλο Κερκυραίο πεζογράφο και οραματιστή, προκηρύσσουν Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης. Ο διαγωνισμός αφορά έργα που θα έχουν μια ευρύτερη αναφορά στην ζωή, τις ιδέες και το κοινωνικό όραμα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη. Η όλη δράση έχει τη στήριξη της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Κέρκυρας και του Εθνικού ΣΥμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ).

Οι όροι συμμετοχής στο διαγωνισμό είναι οι ακόλουθοι:

1. Τα ποιήματα πρέπει να είναι μέχρι 30 στίχους, δακτυλογραφημένα σε υπολογιστή με γραμματοσειρά calibri και μέγεθος χαρακτήρων 14.

2. Τα έργα στο πάνω δεξιό μέρος της σελίδας θα πρέπει να έχουν ένα ψευδώνυμο του μαθητή το οποίο πρέπει να είναι μονολεκτικό, γραμμένο στα ελληνικά (π.χ. Νεφέλη, Άστρο κ.λπ.).

3. Κάθε έργο υποβάλλεται σε πέντε (5) δακτυλογραφημένα αντίτυπα μέσα σε έναν μεγάλο φάκελο με την ένδειξη «Για το μαθητικό διαγωνισμό ποίησης» και την αναγραφή του ψευδώνυμου του μαθητή.

4. Το πραγματικό ονοματεπώνυμο του μαθητή, η διεύθυνση κατοικίας του, το τηλέφωνό του (σταθερό και κινητό), e-mail, καθώς και τα πλήρη στοιχεία του σχολείου του, πρέπει να βρίσκονται σε κλεισμένο μικρότερο φάκελο που εξωτερικά θα έχει μόνο το ψευδώνυμο και τον τίτλο του έργου και θα τοποθετείται μέσα στο μεγάλο φάκελο.

5. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων της Κέρκυρας και των Παξών.

6. Τα ποιήματα θα στέλνονται στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας (Σαμάρα 6) ή θα συγκεντρώνονται ανά σχολείο και θα παραδίνονται στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

7. Τελευταία ημερομηνία αποστολής έργων ορίζεται η 31η Μαΐου 2023.
 
Τα έργα θα αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή αποτελούμενη από ποιητές, εκπαιδευτικούς και καθηγητές του Ιονίου Πανεπιστημίου. Οι συμμετέχοντες θα ειδοποιηθούν έγκαιρα για την τελετή βράβευσης. Σε αυτή θα δοθούν σε όλους τους μαθητές ΕΠΑΙΝΟΙ συμμετοχής και στα έργα που θα ξεχωρίσουν ΕΙΔΙΚΑ βραβεία (tablets και βιβλία του Κωνσταντίνου Θεοτόκη).

Για τυχόν απαραίτητες διευκρινήσεις για τον διαγωνισμό μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 6984121448 (Ρούσσινος Κώστας), 6976188833 (Άντζελα Γεωργοτά), 6977995547 (Πελάης Σταμάτης), 6944441267 (Καπετάνιος Αχιλλέας).