Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στα «όπλα» η ΠΙΝ για την υπόθεση του Ερημίτη

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
05 Ιανουαρίου 2017 / 12:43

ΑΘΗΝΑ. Την προσεχή Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, θα τεθεί επί τάπητος στο Ελεγκτικό Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας,

η αίτηση ακυρώσεως που έχει υποβάλλει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων κατά της κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα την «Έγκριση πολεοδομικής μελέτης παραθεριστικού - τουριστικού χωριού Κασσιώπη Κέρκυρας, χωροθέτηση τουριστικής λιμενικής εγκατάστασης και καθορισμός περιβαλλοντικών όρων αυτών και των συνοδών έργων υποδομής». Η αίτηση ακυρώσεως της ΠΙΝ προβάλλει εννέα λόγους ακυρότητας, μεταξύ άλλων περιβαλλοντικούς, προστασίας υδάτων, χωροταξικούς και δασικής νομοθεσίας.
 
Εν τω μεταξύ, ερωτηματικά προκαλεί η αναφορά που περιλαμβάνεται σε δημοσίευμα του ιστότοπου in.gr με ημερομηνία 29 Δεκεμβρίου 2016 και τίτλο «Κέρκυρα: τέλος στο σήριαλ ιδιωτικοποίησης της Κασσιόπης», σύμφωνα με την οποία, η συγκεκριμένη προσφυγή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων «απορρίφθηκε δίνοντας τέλος σε μια δικαστική διαμάχη που κράτησε περίπου τέσσερα χρόνια».
 
Ένα δημοσίευμα που προκαλεί απορίες στις τάξεις της Περιφέρειας για το αν ο δημοσιογράφος που υπογράφει το δημοσίευμα αυτό, γνωρίζει κάτι παραπάνω για τις προθέσεις των δικαστών του ΣΤΕ και καλεί τον αρμόδιο εισαγγελέας να καλέσει τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο να δώσει εξηγήσεις.
Συγκεκριμένα, θεωρεί πως η συγκεκριμένη αναφορά συνιστά αδίκημα και εξυπηρετώντας προφανείς σκοπιμότητες, προσβάλλει ευθέως τον θεσμό του ΣΤΕ και την απονομή της δικαιοσύνης στην χώρα.
 
H Περιφέρεια Ιονίων Νήσων παρακολουθεί την όλη υπόθεση με μεγάλη προσοχή και δηλώνει έτοιμη να προσφύγει και σε ευρωπαϊκά όργανα προκειμένου να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον απέναντι στην λογική ξεπουλήματος που ακολουθούν το ΤΑΙΠΕΔ και όσοι το στηρίζουν.