Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Και Κερκυραία ανάμεσα στα θύματα της φονικής σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη

Σύγκρουση
02 Μαρτίου 2023 / 09:23

Συνεχίζεται η σκληρή διαδικασία λήψης γενετικού υλικού για την ταυτοποίηση των σορών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα δικό του άνθρωπο θρηνεί και το νησί, καθώς ανάμεσα στα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη, υπάρχει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της "Ε" και μία Κερκυραία.

Συγγενής της έχει κληθεί να μεταβεί στο Νοσοκομείο Λάρισας, ώστε να γίνει λήψη δείγματος dna, προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση.

Βεβαίως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η οικογένειά της έχει ζητήσει να μην γίνει καμία δημοσιοποίηση στοιχείων της εκλιπούσης. 

Στο μεταξύ χθες ολοκληρώθηκαν οι λήψεις από 25 δείγματα DNA συγγενών, τα οποία εστάλησαν σε ειδικά εργαστήρια της Αθήνας για να αναγνωριστούν ισάριθμες σοροί, ενώ η ίδια, σκληρή για τους συγγενείς των θυμάτων, διαδικασία πρόκειται να συνεχιστεί και σήμερα.

Οι επιβεβαιωμένοι νεκροί που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια ανέρχονται σε 42, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε 44, ενώ ο αριθμός των νεκρών εκτιμάται ότι θα φθάσει τους 55-56 ανθρώπους.