Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κοντά στην εξιχνίαση δολοφονία του 2020 στην Κέρκυρα

Αστυνομία
18 Φεβρουαρίου 2023 / 15:57

Που είχε πραγματοποιηθεί στην περιοχή Χαλικούνας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μία ανάσα από την εξιχνίαση της διπλής δολοφονίας σε βίλα της περιοχής Χαλικούνας Κέρκυρας που συνέβη το 2020 βρίσκονται οι διωκτικές αρχές Ελλάδας και Σερβίας. Από τα έως τώρα στοιχεία προκύπτει ότι πίσω από το διπλό φονικό κρύβεται συμβόλαιο θανάτου αξίας 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Καθώς και ότι οι Αλαν Κόζαρ και Νταμίρ Χάτζιτς, όπως είναι τα ονόματα των δολοφονηθέντων, έπεσαν θύματα αιματηρού πολέμου μεταξύ αντίπαλων συμμοριών.

Η σκοτεινή υπόθεση πλησιάζει προς τη λύση της καθώς η ευρωπαϊκή αστυνομική υπηρεσία Europol κατάφερε να «σπάσει» την εφαρμογή κρυπτογραφημένης επικοινωνίας SKY, που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους επικοινωνίες κακοποιοί ανά την Ευρώπη. Τα ψηφιακά αρχεία των επικοινωνιών διαβιβάστηκαν στην αστυνομία της Σερβίας και εν συνεχεία στην Ασφάλεια Αττικής. Το περιεχόμενό τους αποκάλυψε στις διωκτικές αρχές τι είχε προηγηθεί της εκτέλεσης των Κόζαρ και Χάτζιτς, με περισσότερες από 30 σφαίρες στη βίλα που μίσθωναν στην παραλία Χαλικούνας στην Κέρκυρα.

Οι δύο Βαλκάνιοι 44 και 46 ετών ήταν αρχηγικά μέλη της συμμορίας «Σκάλιαρι». Καταζητούνταν από τα μέλη της αντίπαλης συμμορίας «Καβάτσκι», καθώς επίσης και τις σερβικές αρχές και είχαν επιλέξει να κρυφτούν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα. Από την επεξεργασία του αρχείου επικοινωνιών προέκυψε ακόμη ότι το ύψος του συμβολαίου θανάτου ήταν 1,5 εκατ. ευρώ, καθώς και ότι το κόστος μοιράστηκαν η συμμορία «Καβάτσκι», καθώς και ο επί σειρά ετών καταζητούμενος μεγαλέμπορος κοκαΐνης, Σέρβος Ντάρκο Σάριτς. Ο τελευταίος δεν είναι άγνωστος στις ελληνικές διωκτικές αρχές. Το 2011 η υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. και το ΣΔΟΕ είχαν σχηματίσει εις βάρος του και σε βάρος ακόμη 6 υπηκόων Σερβίας και Μαυροβουνίου δικογραφία για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και διακίνηση κοκαΐνης.

Πηγή: Καθημερινή