Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Περιοδεία υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ στη Λαϊκή και σε καταστήματα της πόλης

ΚΚΕ
13 Φεβρουαρίου 2023 / 12:27

ΚΕΡΚΥΡΑ. Περιοδεία από την Αλεξάνδρα Μπαλού, τον Γιάννη Πελάη και την Μυρσίνη Χαραλάμπους, υποψήφιους Βουλευτές Κέρκυρας με το ΚΚΕ,

πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, στη Λαϊκή αγορά και σε καταστήματα της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας έγινε πλούσια συζήτηση με τους μισθωτές στην Λαϊκή, οι οποίοι ανέδειξαν τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Τα υπέρογκα ενοίκια, η έλλειψη χώρου στάθμευσης αλλά και οι άσχημες συνθήκες για την υγιεινή και την ασφάλεια που επικρατούν σε συνδυασμό με την ακρίβεια, τους αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος, τους φόρους κλπ συνθέτουν ένα όλο και πιο δύσκολο τοπίο για τη διαβίωση, την κάλυψη βασικών αναγκών, την δυνατότητα να ανταπεξέλθουν τα λαϊκά νοικοκυριά.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ επισήμαναν ότι οι καταστηματάρχες, οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά νοικοκυριά  πλήττονται από τις ίδιες πολιτικές, που  από τη μια επιδοτούν τους μεγάλους ομίλους ενώ από την άλλη πνίγουν στη φορολογία τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς επαγγελματίες και τους εργαζόμενους.
Πολιτικές που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα κλέβοντας την ψήφο του λαού με ψεύτικες ελπίδες και υποσχέσεις.

Αντίστοιχες  ευθύνες υπάρχουν και  στην τοπική διοίκηση που λειτουργεί ως το μακρύ χέρι των εκάστοτε κυβερνήσεων, μακριά από  τις λαϊκές ανάγκες.
Τόνισαν επίσης ότι όποτε ένα τμήμα εργαζομένων, του λαού, κατέκτησε ένα δικαίωμα ή έστω ένα μέτρο ανακούφισης, έγινε με αγώνες, με διεκδίκηση, ασκώντας πίεση με ενεργητική δράση.

Αναφέρθηκαν στις παρεμβάσεις και τον αγώνα  των κομμουνιστών εντός και εκτός βουλής για την ουσιαστική ελάφρυνση και ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων. Στις προτάσεις νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ στη βουλή για απαγόρευση των πλειστηριασμών, την κατάργηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και σε είδη πλατιάς κατανάλωσης, την επαναφορά του 13ου& 14ου μισθού και σύνταξης, τις οποίες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ μαζί τις απέρριψαν χωρίς καν να τις συζητήσουν.

Κάλεσαν τους καταστηματάρχες και τους εργαζόμενους να σκεφτούν με βάση την εμπειρία τους, να επιλέξουν αν με την επιλογή τους θα εκφραστεί ανοχή σε αυτήν την πολιτική ή αν θα ενισχυθεί η δύναμη που μπορεί να βάλει εμπόδια, που βοηθάει να ανοίξει ο δρόμος για να νικήσει ο λαός.
 
Γιατί υπάρχει «καλό» σενάριο για τον λαό και γράφεται με ΚΚΕ δυνατό!
 
Γραφείου Τύπου ΤΕ Κέρκυρας
13/02/2023