Σάββατο 28.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η εποχή των δεινοσαύρων «ζωντανεύει» στην Κέρκυρα

ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ
09 Φεβρουαρίου 2023 / 09:29

40 ρομποτικά εκθέματα που κινούνται, βρυχώνται και ανασάνουν θα ταξιδέψουν τους επισκέπτες πίσω στο χρόνο, τότε που τα προϊστορικά αυτά ζώα κυριαρχούσαν στη γη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα μίνι τζουράσικ παρκ «ζωντανεύει» στην Κέρκυρα τις επόμενες ημέρες δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τα προϊστορικά ζώα που κυριάρχησαν στο γήινο οικοσύστημα για περίπου 165 εκατομμύρια χρόνια.

Ο Τυραννόσαυρος ΡΕΞ, ο Διπλόδοκος με τη μακριά ουρά που παρασέρνει τους πάντες στο πέρασμά του, ο Βραχιόσαυρος, με τον πανύψηλο λαιμό, ο Τρικεράτωψ με τα τεράστια κέρατα και πολλά άλλα, διαφόρων μεγεθών, προϊστορικά ζώα θα ταξιδέψουν τους επισκέπτες πίσω στο χρόνο, τότε που τα γιγαντιαία αυτά πλάσματα επικρατούσαν στη γη.

Οι ρομποτικοί δεινόσαυροι σε φυσικό μέγεθος θα εκτίθενται από τις 15 Φεβρουαρίου μέχρι τις 12 Μαρτίου στο χώρο του Εμπορικού στις Αλυκές, επιδιώκοντας να χαρίσουν ένα μοναδικό θέαμα με ρεαλιστικά εκθέματα και εντυπωσιακούς ήχους.



Συνολικά 40 δεινόσαυροι θα μεταφέρουν τους επισκέπτες σε μια άλλη εποχή, με τις κινήσεις, τα χρώματα, τις υφές και τους βρυχηθμούς τους. Σε συνδυασμό μάλιστα με τη διακόσμηση του χώρου θα έχουν την αίσθηση ότι βρίσκονται στον πραγματικό κόσμο που ζούσαν τα επιβλητικά αυτά ζώα που πρωτοεμφανίστηκαν πριν 230 εκατομμύρια χρόνια.

Ενδεικτικά, ο εντυπωσιακός τυραννόσαυρος ΡΕΞ που παραμένει «γαλαζοαίματος» στην επικράτεια των δεινόσαυρων και ένα από τα δεινότερα σαρκοφάγα, αναπαρίσταται από ένα ρομποτικό ομοίωμα διαστάσεων 14μ.Χ 6μ.
 
Ψυχαγωγία και διασκέδαση
 
Σύμφωνα με τους διοργανωτές η έκθεση συνδυάζει ψυχαγωγία και διασκέδαση, αφού αναδημιουργεί ενδιαιτήματα και σενάρια της γης εκείνης της εποχής, ενώ επιπλέον θα υπάρχουν προβολές που εξηγούν με απλό τρόπο τη ζωή, το φαγητό, την αναπαραγωγή, τους χώρους όπου ζούσαν.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης και μέσα από αυτή τη βιωματική εμπειρία οι επισκέπτες θα συνειδητοποιήσουν ότι έμαθαν πολλά ενδιαφέροντα και σημαντικά πράγματα για την ιστορία αυτών των προϊστορικών ζώων. Σημειώνεται ότι η έκθεση των ρομποτικών δεινοσαύρων την περίοδο αυτή παρουσιάζεται στην Αθήνα, ενώ θα ταξιδέψει πλην της Κέρκυρας και στη Λαμία.
 
Ώρες λειτουργίας
 
Ειδικότερα η έκθεση των δεινοσαύρων στην Κέρκυρα θα λειτουργεί κάθε μέρα από τις 3 μ.μ. – 8 μ.μ., ενώ Σάββατα, Κυριακές και αργίες από τις 11 π.μ. – 8 μ.μ. Τελευταία είσοδος στην έκθεση 50′ λεπτά πριν το κλείσιμο. 
 
 ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ