Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

85 κιλά χασίς στο πορτ-μπαγκαζ

Γιάννενα
30 Δεκεμβρίου 2016 / 11:52

Γιάννενα. Λαμβάνοντας τα μέτρα τους, σε περίπτωση που συναντήσουν μπλόκο, προσπάθησαν να μεταφέρουν μεγάλο φορτίο ναρκωτικών τρία άτομα στην Περιοχή των Ιωαννίνων.

Του ΙΧ που ήταν φορτωμένο με 85 κιλά χασίς, προπορευόταν άλλο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι με το ανήλικο παιδί τους, οι οποίοι θα ενημέρωναν για την παρουσία αστυνομικών στο δρόμο. 

Στο σήμα στάσης που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο των προπομπών, ο 36χρονος οδηγός δε συμμορφώθηκε και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Στη συνέχεια εγκατέλειψε το όχημα και επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί, πλην όμως συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

Πρόκειται για τρία άτομα ελληνικής υπηκοότητας (δύο άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας 25, 36 και 34 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εισαγωγής στη χώρα, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και έκθεσης ανηλίκου.

Οι αστυνομικοί  συνέλαβαν την Πέμπτη 29/12 το βράδυ, στην περιοχή του αεροδρομίου Ιωαννίνων τον 36χρονο και την 34χρονη (οι οποίοι συνόδευαν και τον 6χρονο γιο τους) οι οποίοι λειτουργούσαν ως προπομποί στο αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 25χρονος, με το οποίο μετέφερε τα ναρκωτικά.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 25χρονος, βρέθηκαν στο πορτ – μπαγκάζ τέσσερις ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν 56 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 85.700 γραμμαρίων.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, 

Συνολικά, κατασχέθηκαν:
·         56 ανισοβαρή δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 85.700 γραμμαρίων.
·         δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
·         ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, που βρέθηκε στην κατοχή της 36χρονης
·         δύο κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.