Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Να αποσυρθεί το θέμα του ωραρίου μουσικής ζητούν οι Μόνιμοι Κάτοικοι

Ωράριο
19 Δεκεμβρίου 2022 / 09:04

Να επανέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά τις γιορτές των Χριστούγεννων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Να αποσυρθεί το θέμα της παράτασης του ωραρίου μουσικής από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης, ζητά με επιστολή του προς την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας, ο Σύλλογος Μονίμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης:

Αξιότιμη Δήμαρχε
 
Σε συνέχεια της πρόσκλησης για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 22/12 με θέμα την λήψη απόφασης χορήγησης παράτασης ωραρίου μουσικής στα εντός της παλαιάς πόλης καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ένα θέμα που απασχόλησε έντονα και απασχολεί τα μέλη του Συλλόγου μας αλλά και όλους τους κατοίκους της παλαιάς πόλης, παρατηρούμε τα εξής:

1. Η ημέρα που ορίστηκε το Δημοτικό Συμβούλιο, θα στερήσει την δυνατότητα σε πολλούς κατοίκους αλλά και φορείς να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση αλλά και να παρέμβουν σε αυτή. Η συνεδρίαση έχει οριστεί σε ώρα που λειτουργούν τα καταστήματα, ημέρα που πραγματοποιούνται ή προετοιμάζονται πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, προπαραμονή των Χριστουγέννων.

2. Ήδη ο Σύλλογός μας έχει αποστείλει προς εσάς, το δημοτικό συμβούλιο αλλά και τις υπηρεσίες του Δήμου γνωμοδότηση του καθηγητή συνταγματολόγου κ. Ν. Αλιβιζάτου ο οποίος με λεπτομέρεια αναφέρεται στους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να ληφθεί μια τέτοια απόφαση. Θεωρούμε ότι ο χρόνος μέχρι τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν επαρκεί ώστε οι υπηρεσίες του Δήμου να μελετήσουν την γνωμοδότηση αυτή και να δώσουν μια εισήγηση προς το δημοτικό συμβούλιο ούτε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου να την μελετήσουν εμπεριστατωμένα ώστε να διαμορφώσουν άποψη.

3. Η εισήγηση βάση της οποίας εισάγεται το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο προέρχεται από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, μία επιτροπή η σύνθεση της οποίας έχει κριθεί παράνομη από το ΣΤΕ

4. Όποια απόφαση και να ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο δεν θα έχει αποτέλεσμα στην λειτουργία των επιχειρήσεων κατά την τρέχουσα εορταστική περίοδο. Ακόμα και αν αλλάξει το άρθρο 26, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα πρέπει να καθαρογραφθεί, θα πρέπει να καταθέσουν αιτήσεις ατομικά η κάθε επιχείρηση στο υποστελεχωμένο γραφείο αδειών και οι αιτήσεις αυτές να εγκριθούν από το Τοπικό Συμβούλιο και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, οπότε δεν θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην λειτουργία  τους κατά την τρέχουσα εορταστική περίοδο.

Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε όπως αποσυρθεί το θέμα ώστε να επανέλθει μετά τις εορτές μαζί με τα άλλα προβλήματα που απασχολούν την παλαιά πόλη και συνδέονται με την λειτουργεία ΚΥΕ όπως χρήση - κατάληψη δημόσιου χώρου, οσμές, πολιτική προστασία κλπ .

Με εκτίμηση
Για το Σύλλογο
Το ΔΣ