Τετάρτη 29.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αντίθετος στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας

Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας
29 Nov 2022 / 15:19

«Θα έχει ως αποτέλεσμα να αποδιοργανωθεί πλήρως το ΕΣΥ, με την προσχηματική αύξηση του εισοδήματος των νοσοκομειακών ιατρών»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στηρίζει τις κινητοποιήσεις που έχουν προκηρύξει οι ενώσεις των νοσοκομειακών ιατρών όλης της χώρας ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας και συγχρόνως καλεί όλα τα μέλη του να συμμετάσχουν σε αυτές ενεργά, ώστε να εκφράσουν την πλήρη αντίθεσή τους σε ρυθμίσεις του Νομοσχεδίου για τη «Δευτεροβάθμια Περίθαλψη, Ιατρική Εκπαίδευση, Μισθολογικές Ρυθμίσεις για τους Ιατρούς και Οδοντίατρους του Εθνικού Συστήματος Υγείας και Λοιπές Διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας», που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή, προκηρύσσοντας 24ωρη απεργία την Πέμπτη, ημέρα συζήτησης του νομοσχέδιου:

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ζητάμε την απόσυρση των επίμαχων άρθρων 7 και 10, τα οποία καταστρατηγούν το Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα του ΕΣΥ, θα δημιουργήσουν ιατρούς δύο ταχυτήτων, θα αυξήσουν την παραοικονομία στο ΕΣΥ και θα οδηγήσουν σε αθέμιτο ανταγωνισμό, με τους ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς να υποχρεώνονται σε κλείσιμο των ιατρείων τους και σε φυγή στο εξωτερικό.

Σχετικά με τις αλλαγές που προωθούνται στο νομοσχέδιο για την εκπαίδευση των νέων ιατρών, οποιαδήποτε ρύθμιση θα πρέπει να εξυπηρετεί αποκλειστικά και πρωτίστως την εκπαίδευση τους. Οι νέοι ιατροί δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των αναγκών του συστήματος υγείας εφόσον αυτό δεν εξυπηρετεί καθαρά εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που προσπαθεί να επιλύσει κομβικά ζητήματα στο χώρο της δημοσίας υγείας με λάθος τρόπο και  που θα έχει ως αποτέλεσμα να αποδιοργανωθεί  πλήρως το ΕΣΥ, με την προσχηματική αύξηση του εισοδήματος των νοσοκομειακών ιατρών.

Ζητάμε την άμεση επαναφορά των μισθών στο ΕΣΥ τουλάχιστον στα προ του μνημονίου επίπεδα και άμεσες προσλήψεις μονίμων ιατρών, με προκήρυξη των θέσεων των ήδη υπηρετούντων στο ΕΣΥ ως επικουρικοί».