Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέο «Σωματείο Επαγγελματιών Διασκέδασης και Εστίασης Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας»

Επαγγελματίες παλιάς πόλης
21 Οκτωβρίου 2022 / 08:43

Στόχος η χάραξη πολιτικής για τα προβλήματα στην παλιά πόλη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα νέο Σωματείο «γεννήθηκε» στην Κέρκυρα, μετά από πρωτοβουλία επαγγελματιών, με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων καθημερινότητας στην παλιά πόλη. Το «Σωματείο Επαγγελματιών Διασκέδασης και Εστίασης Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας» συστάθηκε πριν από λίγες ημέρες.

38 επαγγελματίες που διατηρούν επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης (εστιατόρια, καφέ, μπαρ, ταβέρνες) στον ιστό της παλιάς πόλης αριθμούν μέχρι στιγμής τα πρώτα μέλη του. Το Σωματείο για την ώρα έχει προσωρινή εφταμελή διοίκηση, ωστόσο, εφόσον ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες στο Πρωτοδικείο, θα διενεργηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του διοικητικού του συμβουλίου. Το καταστατικό του αποτελείται από 25 άρθρα.

Στόχοι

Στόχος του είναι η ενθάρρυνση και η συνεργασία μεταξύ των μελών του, η αρμονική συνύπαρξη κατοίκων και επιχειρήσεων αλλά και η χάραξη πολιτικής για τα προβλήματα της παλιάς πόλης, με σημείο αιχμής τον Κανονισμό Αστικής Λειτουργίας.

Φωτισμός, καθαριότητα, ωράριο μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αποτελούν τα πρώτα ζήτημα που θέτουν ψηλά στην ατζέντα τους. Ειδικά για το τελευταίο μάλιστα αναμένεται να καταθέσουν υπόμνημα, προς το Δήμο Κ. Κέρκυρας ζητώντας την παράταση στη λειτουργία της μουσικής.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ