Τρίτη 16.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Όχι» στη νέα ανάθεση των απορριμμάτων σε ιδιώτη και από το έτερο Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου

Οικονομική Επιτροπή
20 Οκτωβρίου 2022 / 16:06

Καταγγέλλουμε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής που ενέκρινε την ανάθεση για 2+1 χρόνια σε ιδιώτες των Εργασιών Αποκομιδής Απορριμμάτων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο ίδιο μήκος κύματος με το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ «Η Κέρκυρα», ενάντια στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για νέα ανάθεση σε ιδιώτη, κινείται και η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Κέρκυρας:

«Καταγγέλλουμε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας που συνεδρίασε στις 18/10/2022  και ενέκρινε την ανάθεση για 2+1 χρόνια  σε ιδιώτες των  Εργασιών Αποκομιδής Απορριμμάτων, Πλύσης κάδων και Χειρωνακτικού καθαρισμού κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.
    
Η υπηρεσία καθαριότητας αριθμεί 147 υπαλλήλους Δημοσίου Δικαίου και ΙΔΑΧ και 50 ΙΔΟΧ . Όσο αφορά στα οχήματα η υπηρεσία αριθμεί 32 οχήματα συν τα 17 που λάβαμε πρόσφατα με το πρόγραμμα “leasing” συν άλλα 5 οχήματα που περιμένουμε σύντομα με το πρόγραμμα ‘’ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ’’
    
Θεωρούμε ότι το προσωπικό του Δήμου είναι επαρκές την εποχή αυτή  καθώς επίσης και ο μηχανολογικός εξοπλισμός.
    
Κατά την θερινή περίοδο και αν οι ανάγκες το απαιτούν, ο Δήμος μπορεί να προβεί στην διαδικασία πρόσληψης προσωπικού ΙΔΟΧ βάσει του ν.3584/2007 άρθρο 205 και 206 του ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΏΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.
    
Η δαπάνη αυτή επιβαρύνει και το Δήμο και του Δημότες και θα ήταν προτιμότερο η Δημοτική Αρχή να μεριμνήσει να εξασφαλίσει στον προϋπολογισμό, τους οικονομικούς πόρους, για να καλύψει το κόστος μισθοδοσίας αυτών, οι οποίοι θα καταλάβουν τις νέες συνιστώμενες θέσεις στον υπό ψήφιση ΟΕΥ του Δήμου μας και να μειώσει τέτοιου είδους αναθέσεις σε ιδιώτες.
 
Τέλος καλούμε  τη Δημοτική Αρχή να στηρίξει τους εργαζόμενους της καθαριότητας με τα κατάλληλα είδη ατομικής προστασίας και την έγκαιρη απόδοση των όσων δικαιούνται καθώς και να εγκαταλείψει κάθε είδους σχέδιο περί ιδιωτικοποίησης  μέρους της καθαριότητας».