Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ολοκληρώθηκε το γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ στο 1ο – 5ο Γυμνάσιο Κέρκυρας

ΓΗΠΕΔΟ
20 Οκτωβρίου 2022 / 11:23

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την αναβάθμιση περίπου 15 γηπέδων σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Νέα όψη απέκτησε το προαύλιο του συγκροτήματος του 1ου και 5ου Γυμνασίου Κέρκυρας, καθώς ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση του γηπέδου μπάσκετ και βόλεϊ.

Πρόκειται για το πρώτο ολοκληρωμένο γήπεδο σε αύλειο χώρο σχολείου που παραδόθηκε, στο πλαίσιο γενικότερου σχεδιασμού που υλοποιεί η Σχολική Επιτροπή Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης για την αναβάθμιση και την διαμόρφωση όλων των αύλειων χώρων γυμνασίων και λυκείων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας.

Εργασίες ανάλογου τύπου προβλέπεται να γίνουν συνολικά σε 15 περίπου γήπεδα σχολείων, αρχής γενομένης από αυτά που έχουν καλό υπόστρωμα ασφάλτου και ο ειδικός τάπητας, που πληροί όλες τις προδιαγραφές, μπορεί να τοποθετηθεί.

Στην α’ φάση του έργου θα φτιαχτούν τρία γήπεδα και εν συνεχεία, αφού γίνουν οι κατάλληλες εργασίες απόξισης της παλιάς ασφάλτου από τις επιφάνειες και τοποθέτησης νέας από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου, ο σχεδιασμός θα προχωρήσει και στα υπόλοιπα σχολεία.

«Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει σχεδιάσει την αναβάθμιση και διαμόρφωση όλων των αύλειων χώρων των σχολείων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας. Βέβαια αυτό θα γίνει και σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, όπου θα πρέπει να επέμβουν, όπου ο αγωνιστικός χώρος είναι τελείως ακατάλληλος εφαρμόζοντας στις επιφάνειες τους νέα άσφαλτο. Είναι ένα έργο πνοής που θα αναβαθμίσει τις αθλητικές υποδομές του Δήμου μας», τόνισε ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Κωστάλης.

Το νέο γήπεδο στο 1ο -5ο Γυμνάσιο Κέρκυρας θα δοθεί προς χρήση τις επόμενες ημέρες. Το κόστος για την τοποθέτηση του ειδικού αυτού τάπητα, ανάλογα με την επιφάνεια που καλύπτει, κυμαίνεται από 5.000 – 7.000 ευρώ και καλύπτεται από το ταμείο της Σχολικής Επιτροπής Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης.
 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ