Πέμπτη 18.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Ξεκινά την Τετάρτη 19/10, το Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών

Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών
18 Οκτωβρίου 2022 / 13:39

19-21 Οκτωβρίου, από τη Βιβλιοθήκη και το Κέντρο Πληροφόρησης του Ιονίου Πανεπιστημίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου ξεκινά στην Κέρκυρα το 28ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, το οποίο διοργανώνεται από τη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Πρόκειται για ένα συνέδριο – θεσμό για την κοινότητα των Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, αλλά και γενικότερα για τους βιβλιοθηκονόμους της χώρας. Αποτελεί μια πολύτιμη ευκαιρία για επιστημονική ενημέρωση, επαγγελματική ζύμωση, αναζήτηση νέων συνεργασιών και ανανέωση παλαιών επαφών.

Σκοπός του 28ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών είναι να διερευνήσει την έννοια των πράσινων και βιώσιμων βιβλιοθηκών. Στο Συνέδριο θα αναπτυχθούν η περιβαλλοντική, η κοινωνική και η οικονομική βιωσιμότητα και ο ρόλος των (ακαδημαϊκών, κυρίως) βιβλιοθηκών στην μετά την πανδημία εποχή μας

Παράλληλα, η φετινή θεματική «Πράσινες & Βιώσιμες Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες στη μετα-COVID Εποχή» είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, συμπεριλαμβάνοντας τη διερεύνηση της έννοιας των πράσινων και βιώσιμων βιβλιοθηκών, την περιβαλλοντική, κοινωνική και την οικονομική βιωσιμότητά τους, καθώς και τον ρόλο των (ακαδημαϊκών, κυρίως) βιβλιοθηκών στην μετά την πανδημία εποχή.

Το συνέδριο θα διαρκέσει έως τις 21 Οκτωβρίου.
Αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου.