Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανοικτό ξανά το «Χωριό του Μπούα» (photos)

Χωριό του Μπούα
13 Οκτωβρίου 2022 / 12:55
ΕΛΕΑΝΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

Το χωριό του Μπούα είναι ανοικτό για το κοινό με ελεύθερη είσοδο, καθημερινά από τις 10:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια ανεπανάληπτη εμπειρία και συγχρόνως την είσοδο σε μια «ξεχασμένη» από το χρόνο κουλτούρα θα έλεγε κανείς ότι προσφέρει το «Χωριό του Μπούα» ιδιαίτερα αγαπητό στο κερκυραϊκό κοινό. Οι πόρτες του θεματικού αυτού χωριού, κόσμημα, όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει, άνοιξαν και πάλι.



ΦΩΤΟ@FB/DaniliaVillage

Πρόκειται αν μη τι άλλο, για ένα χωριό - στολίδι ενετικής αρχιτεκτονικής, το οποίο σχεδιάστηκε και χτίστηκε από τα δύο αδέλφια της οικογένειας Μπούα κατά την δεκαετία του 80’. Το επιχειρηματικό δαιμόνιο που διακατείχε τα δύο αδέλφια ήταν η αιτία της έμπνευσης του θεματικού αυτού χωριού, το οποίο μέχρι και σήμερα αποτελεί έναν από τους πιο καλοδιατηρημένους παραδοσιακούς οικισμούς της Ελλάδας και κλέβει την καρδιά σε όσους το επισκέπτονται.



ΦΩΤΟ@FB/DaniliaVillage

Πρόκειται για ένα πιστό αντίγραφο παραδοσιακού κερκυραϊκού οικισμού, του οποίου ατμόσφαιρα ταξιδεύει τον επισκέπτη πίσω στην δεκαετία του 80’ όταν δηλαδή το χωριό αυτό βρισκόταν στην αίγλη του. Κατά την δεκαετία του 90’ έκλεισε τις πόρτες του, ενώ σήμερα ανήκει στον ξενοδοχειακό όμιλο Grecotel φιλοξενώντας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ιδιωτικές δεξιώσεις.

Κάντε ένα ταξίδι στο χρόνο και πάρτε μια γεύση από… μποέμ ατμόσφαιρα!

Κατά την είσοδό σας, το βέβαιο είναι πως θα μαγευτείτε… αφού ακόμα η κεντρική πύλη του χωριού μοιάζει πυλώνας προστασίας του. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να απολαύσετε τον ελληνικό σας καφέ στο παραδοσιακό καφενείο του χωριού ή ακόμη και να δειπνήσετε στο γραφικό ταβερνάκι του, αφού όμως πρώτα περιπλανηθείτε στο «ξεχασμένο» από το χρόνο μέρος.



ΦΩΤΟ@FB/DaniliaVillage

Ξεκινώντας από τους επιβλητικούς πετρόκτιστους θόλους και τις σκαλινάδες μέχρι τα προστεγάσματα των σπιτιών και την απέραντη πράσινη έκταση που το περιβάλει πρόκειται για ένα χωριό «έμβλημα» για το νησί, που τηρεί πιστά την παραδοσιακή του ταυτότητα δίχως ίχνος προσθήκης μοντερνισμού με το πέρασμα του χρόνου.
Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το παλιό ελαιοτριβείο και το λαογραφικό μουσείο μέσα στο οποίο θα δείτε σκεύη, χρυσαφικά, κεντήματα εποχής καθώς και εργαλεία που χρησιμοποιούνταν στην καθημερινότητα των ντόπιων για τουλάχιστον 300 έτη.



ΦΩΤΟ@FB/DaniliaVillage

Tο εμβληματικό αυτό χωριό δεν θα μπορούσε να μην αποτελέσει φόντο για μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές ξεκινώντας από εκείνη όπου πρωταγωνίστησε ο πιο δημοφιλής πράκτορας όλων James Bond στην θρυλική ταινία «For your eyes Only, 1981» (Για τα μάτια σου μόνο), καθώς και την ταινία «The GreekTycoon,1978» (Ο Έλληνας Μεγιστάνας) με τον Antoni Quinn. Πρόσφατα αποτέλεσε σκηνικό για την πολυσυζητημένη βρετανική τηλεοπτική σειρά “The Durrell’s” καθώς επίσης και για το τρίτο μέρος της πολυαναμενόμενης ταινίας «Γάμος Α λα Ελληνικά n3».



ΦΩΤΟ@FB/DaniliaVillage

Το χωριό του Μπούα είναι ανοικτό για το κοινό με ελεύθερη είσοδο, καθημερινά από τις 10:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ.
Ωράριο καφενείου 10:00 – 18:00
Ωράριο ταβέρνας 19:00 -22:00 κράτηση στο  https://www.facebook.com/DaniliaVillage

ΕΛΕΑΝΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

Η Ελεάννα Βασιλάκη γεννήθηκε το 1992 και μεγάλωσε στο νησί της Κέρκυρας. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας το 2015 με ειδικότητα στην Ευρωπαϊκή Ιστορία και στην πορεία ολοκλήρωσε την πτυχιακή της εργασία στο ίδιο ίδρυμα με τίτλο «Η επιρροές της ιταλικής κουζίνας στην Επτανησιακή» με βαθμολογία 9/10. Είναι πιστοποιημένη με άριστη γνώση της αγγλικής και της γερμανικής γλώσσας.