Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προβλήματα προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση στην Κέρκυρα - Συνεχής ενημέρωση

Κακοκαιρία
11 Οκτωβρίου 2022 / 08:55

Από την αστυνομία γίνεται εκτροπή των οχημάτων από τoν κόμβο της Μεσογγής προς Αη Μαθιά.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επί ποδός βρίσκονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση προβλημάτων από την κακοκαιρία.

Προβλήματα δημιούργησε η έντονη βροχόπτωση στη Νότια Κέρκυρα, κυρίως στον δρόμο της Μεσογγής.

Από την αστυνομία γίνεται εκτροπή των οχημάτων από τoν κόμβο της Μεσογγής προς Αη Μαθιά. 

Το Κέντρο Υγείας Λευκίμμης πλημμύρισε. Εργαζόμενοι προσπαθούσαν να στραγγίξουν τα νερά με ότι μέσο είχαν στη διάθεσή τους, όπως πετσέτες και σφρουγγαρίστρες.





φωτό@fb/Efi Trimpou




φωτό@fb/Efi Trimpou



Φωτο@Ourania Nikomani

Τα προβλήματα στη Νότια Κέρκυρα έχουν σημάνει συναγερμό στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και στο δήμο. Στην περιοχή κατευθύνονται οι Αντιπεριφερειάρχες Κώστας Ζορμπάς και Νίκος Μηλιώτης, ενώ αυτοψία σε Μωραϊτικα και Μεσσογγή πραγματοποιεί ο δήμαρχος Κώστας Λέσσης.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΑ Κέρκυρας ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νότιας Κέρκυρας κ. Κουρτέσης, τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν περίπου στις 7 - 8 το πρωί, λόγω ισχυρής βροχόπτωσης, με αποτέλεσμα σε συγκεκριμένα σημεία στα Μωραϊτικα, περιοχή κόμβου και Λιούμπα, το νερό να φτάνει τους 20 - 30 πόντους.

Τα μηχανήματα του δήμου, όπως και η Πυροσβεστική είναι σε επιφυλακή για να επέμβουν , όπου χρειαστεί. Παράλληλα, έχουν πέσει μαντρότοιχοι στην παραλιακή οδό Μπούκαρη - Μεσσογγή, με αποτέλεσμα να κλείσει προσωρινά ο δρόμος.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Κουρτέσης γίνονται προσπάθειες τώρα για να ανοίξει.

Παράλληλα, προαύλια σχολείων έχουν πλημμυρίσει, όπως στο Γυμνάσιο Λευκίμμης και στο 1ο Μελικίων, όπου γίνονται προσπάθειες για την απομάκρυνση των υδάτων. Σύμφωνα πάντως με ίδιο δεν κινδυνεύει κανείς.

Άγιος Γόρδιος




Ξεχείλισε το ρέμα στη Λίνια Αργυράδων




Κλήσεις για άντληση υδάτων 

Η Πυροσβεστική κλήθηκε σε τέσσερα συμβάντα άντλησης υδάτων αλλά τελικά χρειάστηκε η συνδρομή μόνο στα δύο. Επίσης κλήθηκε να παρέμβει σε μια πτώση δέντρου στον Άγιο Προσκόπιο. 

Τα δρομολόγια των πλοίων πάντως αυτήν την ώρα διεξάγονται κανονικά, τόσο στις γραμμές της Κέρκυρας, όσο και της Λευκίμμης.

Επίσης ένα κλαδί δέντρου έπεσε στον Β' Παιδικό Σταθμό. Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου το απομάκρυνε άμεσα. 



Αεροδρόμιο

Στο Αεροδρόμιο Κέρκυρας σημειώνονται προβλήματα στην προσγείωση των αεροσκαφών λόγω χαμηλής ορατότητας.

Ένα αεροπλάνο από Φρανκφούρτη δεν κατάφερε να προσγειωθεί και άλλαξε κατεύθυνση προς Μπρίντιζι, ενώ ακόμα ένα από Μόναχο αυτήν την ώρα (9:25) κάνει γύρους, προσπαθώντας να προσγειωθεί.

Νωρίτερα σημειώθηκαν καθυστερήσεις περίπου 20 - 30 λεπτών σε τέσσερις ακόμα πτήσεις.

Νεότερη ενημέρωση (14:00) 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε δεχθεί μέχρι τις 2 το μεσημέρι 50 κλήσεις κυρίως από τη νότια Κέρκυρα για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα, κοπές δέντρων και απομάκρυνση φερτών υλικών από το οδόστρωμα. Δυνάμεις παραμένουν και συνεχίζουν.


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ - ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ