Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

5ο ΓΕΛ Κέρκυρας: Βανδαλισμοί σε αίθουσα μετά από την ολιγόωρη κατάληψη

Βανδαλισμοί
10 Οκτωβρίου 2022 / 10:54

Καταστράφηκε μέρος του πάνελ οροφής, που πρόσφατα είχε ανακαινιστεί με την τοποθέτηση led φωτισμού.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Καταστροφές σε μια αίθουσα που ανακαινίστηκε μόλις πριν μια εβδομάδα άφησε πίσω της η κατάληψη που έγινε τα ξημερώματα στο 5ο ΓΕΛ Κέρκυρας, στο Μαντούκι.

Η κατάληψη που έγινε από μικρή ομάδα μαθητών συστεγαζόμενου σχολείου, έληξε νωρίς το πρωί μετά την παρέμβαση των διευθυντών του σχολικού κέντρου. Ωστόσο το αποτύπωμά της έμεινε σε μια αίθουσα, στον προαύλιο χώρο, όπου καταστράφηκε μέρος του πάνελ οροφής, όπου πρόσφατα είχε ανακαινιστεί με την τοποθέτηση led φωτισμού.

Η συγκεκριμένη πάντως αίθουσα δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται στόχος βανδαλισμών, καθώς και πέρσι σημειώθηκαν παρόμοιες εικόνες μετά από κατάληψη. Τα μαθήματα στο σχολείο γίνονται κανονικά μετά τη λήξη της κατάληψης.

Σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, το μόνο σχολείο που βρίσκεται σε κατάληψη από την προηγούμενη εβδομάδα είναι το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Αργυράδων.

Στο μεταξύ αποκαταστάθηκε και η λειτουργία στο 1ο - 5ο Γυμνάσιο, όπου το πρωί έγινε αποχή και οι μαθητές ξαναγύρισαν στις τάξεις τους.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ