Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δωρεά πλωτού φορείου στην Πυροσβεστική από την Κλινική Μάστορα (video -photos)

Πυροσβεστική
07 Οκτωβρίου 2022 / 11:02

Πρόκειται για ειδικά διαμορφωμένο φορείο κατάλληλο τόσο για τη θάλασσα όσο και για την ξηρά, για τη μεταφορά πολυτραυματιών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια σημαντική δωρεά έκανε η Γενική Κλινική "Αλ. Μάστορας" στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Νομού Κέρκυρας. 

Πρόκειται για ένα ειδικά διαμορφωμένο φορείο κατάλληλο τόσο για τη θάλασσα όσο και για την ξηρά, για τη μεταφορά πολυτραυματιών σε περιπτώσεις διασώσεων. Δεν είναι λίγες οι φορές που ανθρώπινες ζωές κρέμονται κυριολεκτικά από τα χέρια των διασωστών και πρέπει να μεταφερθούν με ασφάλεια μέχρι το πλησιέστερο σημείο που μπορεί να προσεγγίσει ασθενοφόρο. 





Τη δωρεά δέχτηκε ο Διοικητής της Προσβεστικής Υπηρεσίας Νίκος Κολοβός, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία της, καθώς ο ρόλος της διασωστικής ομάδας της υπηρεσίας είναι καθοριστικός σε περιπτώσεις διασώσεων σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. 



Η κ. Μάστορα τόνισε από την πλευρά της: «Εδώ και πολλά χρόνια ο ιδρυτής και θεμελιωτής της Κλινικής Αλέξανδρος Μάστορας, μας δίδαξε τον κοινωνικό της ρόλο για τη συνεισφορά όλων στην κοινωνία της Κέρκυρας. Αυτόν τον κοινωνικό ρόλο, όλοι τον συνεχίζουμε και σήμερα. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μένα σήμερα που εκπροσωπώντας τη Γενική Κλινική, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας παραδώσω το ειδικά διαμορφωμένο φορείο για τις ανάγκες διάσωσης των τραυματιών τόσο στη θάλασσα όσο και στην ξηρά. 

Γι΄αυτό είμαστε όλοι εδώ σήμερα για να τιμήσουμε με την προσφορά μας τις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής και των ανθρώπων της. Παρακαλώ πολύ δεχθείτε την προσφορά μας με την ευχή να συνεχίζετε το έργο σας, να συνεχίζετε να σώζετε ζωές, να συνεχίζετε να προσφέρετε στο κοινωνικό σύνολο της Κέρκυρας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, ένα μεγάλο μπράβο σε σας για τη μεγάλη προσφορά σας με αυταπάρνηση, για την άμεση, δραστήρια και επιτυχή συνδρομή σας, όπου οι ανάγκες το καλούν. Εμείς σαν Γενική Κλινική θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας». 




Ο Διοικητής Νίκος Κολοβός, στο τέλος τίμησε τους εκπροσώπους της Κλινικής, με τιμητικές πλακέτες αλλά και με το "τιμημένο" τζόκεϊ της Πυροσβεστικής, όπως είθισται σε ανάλογες περιπτώσεις 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ