Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Είναι ο δολοφόνος, ο ίδιος Αφγανός;

έγκλημα
14 Δεκεμβρίου 2016 / 11:38

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα μυστήριο καλύπτει την υπόθεση της δολοφονίας 19χρονης φοιτήτριας (σ.σ. κόρη αξιωματούχου της Ε.Ε.) στο Φράιμπουργκ, για την οποία συνελήφθη και ομολόγησε νεαρός Αφγανός.

Η γερμανική Αστυνομία και σήμερα πια τα γερμανικά ΜΜΕ τον ταυτίζουν με 'κείνον που επιτέθηκε και πέταξε κάτω από τα Μουράγια την φοιτήτρια Σ.Χ. τον Μάιο του 2013, πιάστηκε, καταδικάστηκε και φυλακίσθηκε στις σωφρονιστικές Φυλακές Κασσαβέτειας Μαγνησίας.
Σε κάθε περίπτωση, ο λόγος γίνεται για υποψίες και ομοιότητες των δυο υποθέσεων διότι ταυτοποίηση δεν έχει γίνει ακόμα ώστε να αποδειχθεί ότι ο νεαρός Αφγανός που φέρεται ότι ομολόγησε τη δολοφονία της Γερμανίδας φοιτήτριας κι εκείνος, που επιτέθηκε στη φοιτήτρια του Ιονίου Πανεπιστημίου, είναι το ίδιο πρόσωπο.
Πάντως όλοι οι ανταποκριτές των γερμανικών ΜΜΕ, βομβάρδισαν από την Κυριακή, δημοσιογράφους, αστυνομικούς και δικηγόρους στην Κέρκυρα, προκειμένου να φωτίσουν την υπόθεση.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την εκδίκαση της επίθεσης στην Κέρκυρα, το Δικαστήριο δέχθηκε ότι ο δράστης ήταν, όπως ισχυρίστηκε, ανήλικος (σ.σ. είχε δηλώσει τότε 17 χρόνων) κι έτσι η ποινή που του επιβλήθηκε και τα ελαφρυντικά που τη συνόδευσαν, (σ.σ. συμπερλαμβανομένης και της πρόωρης απόλυσής του;) εδραιώθηκαν σ' αυτό το δεδομένο (;).
Ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης στο Φράιμπουργκ, τουλάχιστον κατά την κατάθεσή του στην ανάκριση, δηλώνει επίσης ανήλικος και συγκεκριμένα 17 χρόνων. Μπορεί να είναι απλώς μια σατανική σύμπτωση, αρκετή όμως για να πυροδοτήσει τη δημοσιογραφική έρευνα που μαίνεται!
Σημειωτέον ότι ο δράστης της επίθεσης στην Κέρκυρα φωτογραφήθηκε τότε γεμάτος τατουάζ, γεγονός που θα διευκόλυνε στην σύγκριση. Απ' όσα είπε όμως στο enimerosi.com, Κερκυραίος ποινικολόγος "έχει τόσο προχωρήσει το έγκλημα, που σήμερα αλλάζουν εύκολα και χειρουργικά τα αποτυπώματα ακόμα και η ίριδα του ματιού, στα τατουάζ θα κολλήσουμε". Βέβαια για όλα αυτά χρειάζονται χρήματα και πάντως καλό είναι να τιθασεύσουμε τη φαντασία μας, που μπορεί και να αποδομεί τελικώς τη δημοσιογραφική έρευνα.