Πέμπτη 23.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΝΑΣΑ: Πλήρης «ακινησία» για το παραλιακό μέτωπο Κέρκυρας

ΑΝΑΣΑ
23 Αυγούστου 2022 / 15:38

Σε πλήρη «ακινησία» Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων - Προφανώς εν αναμονή του μεγάλου επενδυτή.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αντιπροσωπεία της ΑΝ.Α.Σ.Α, αποτελούμενη από τον Θ. Γαλιατσάτο π. περιφερειάρχη και επικεφαλής της παράταξης και τον Τ. Γαβαλά περιφερειακό σύμβουλο ΠΕ Κέρκυρας, πραγματοποίησε επίσκεψη στα γραφεία της Κτηματικής Υπηρεσίας (Κ.Υ) στην Κέρκυρα, με αντικείμενο την υλοποίηση της παραχώρησης του παραλιακού μετώπου από το Υπουργείο Οικονομικών στον δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Υπενθυμίζουμε ότι η διαδικασία παραχώρησης είχε εκκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ολοκληρώθηκε εξ αιτίας της προκήρυξης των πρόωρων εκλογών του 2019.
Από την ενημέρωση που έλαβε η αντιπροσωπεία, προκύπτει ότι εκκρεμεί η αντιμετώπιση θεμάτων, όπως κυρίως:

- Η διευκρίνιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος δύο κοινόχρηστων χώρων (πλατεία ηρώου και παιδική χαρά στην περιοχή της Σπηλιάς), οι οποίοι εμφανίζονται «ορφανοί» στο κτηματολόγιο.

- Η αποσαφήνιση της νομιμότητας εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης του ΝΑΟΚ που βρίσκονται εντός του αιγιαλού.

Κατά συνέπεια η διαδικασία της παραχώρησης είναι απολύτως τελματωμένη.

Ουδείς, και ειδικότερα  ο δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, το Ελληνικό Δημόσιο, ασχολείται για την εγγραφή ιδιοκτησίας στους δύο κοινόχρηστους χώρους.
Ουδείς, και ειδικότερα ο δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, η Περιφέρεια, ο ίδιος ο ΝΑΟΚ, ασχολείται για την τεκμηρίωση νομιμότητας των εγκαταστάσεων.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια η παραχώρηση θα μπορούσε να συντελεστεί ακόμη και χωρίς τον έλεγχο τίτλων κυριότητας, όπως έγινε σε άλλες περιπτώσεις ανά την Ελλάδα (Πάτρα, Δραπετσώνα, κλπ).

Η ΑΝ.Α.Σ.Α καταγγέλλει την απραξία όλων των παραπάνω ούτως ώστε το παραλιακό μέτωπο να παραχωρηθεί στην πόλη και τον λαό της Κέρκυρας. Απραξία που αντικειμενικά ανοίγει τον δρόμο για την εκμετάλλευση από τους ιδιώτες μεγαλοεπενδυτές των μαρινών που βρίσκονται προ των πυλών.

Ίσως αυτός είναι και ο στόχος.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά